Dagens kopp: Carmen från Gefle

8 juli 2013 11:21 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

Tekoppar är alltid de bästa loppisfynden, och när man får höra en fin historia bakom känns det extra roligt. Den här koppen hade säljaren som barn på 50-talet druckit varm choklad med vispgrädde i hos sin mormor. Jag lovade henne att jag också ska göra det! Modellen är Gefles AU, men den har ingen stämpel alls och jag har aldrig sett dekoren förut. Jag har ingen aning om den har något namn. Den är inte precis i toppskick, men eftersom jag aldrig sett dekoren förut och det var så fint när säljaren berättade om den fick den följa med hem. Väldigt rar är den i alla fall.

Uppdatering: Har fått veta att dekoren heter Carmen, är ritad av Eugen Trost och tillverkades 1933-1945 på modellerna A, F, I, enligt Gyllenhammars Gefleporslin. Detta är dock modell AU, så dekoren måste rimligen ha återupptagits på 50-talet.

Untitled

Untitled

3 kommentarer

 1. Rar var ordet! De där historierna BAKOM tingen lockar alltid. Både fantasin och habegäret. Fint köp.

  /helena

  Comment by enannanhelena — 2013-07-11 16:56 #

 2. Fin! denna är helt okänd och ny för mig.
  Enkel å väldigt fin dekor.
  Kul att få se nya dekorer : D

  Comment by roddy seger — 2013-09-27 14:10 #

 3. […] igång med, än ett Dagens kopp-inlägg? Här har ni rara och somriga Carmen, som jag faktiskt har en tekopp av sedan tidigare. I sommar har jag dock kompletterat med fem koppar till. Carmen är ritad av Eugen Trost och […]

  Pingback by Kerstin Kokk » Dagens kopp: Carmen från Gefle — 2015-07-30 11:15 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^