Vuxenpoäng

10 maj 2007 13:19 | Allmänt | 8 kommentarer

Jag är väl rätt vuxen. Jag är 37 år, gift och har två barn, villa och bil (men inget körkort, minus där). Och jag tycker att det är ok. Jag måste inte vara 20 år, men jag vill heller inte vara onödigt gammal till sinnet, och tycker inte att jag är det heller. Jag kan tycka att jag var äldre till sinnet när jag var yngre.

Men nu har jag gjort ett oerhört vetenskapligt vuxenpoängstest, och det visade sig att min uppskattade ålder är 44,9, och att min vuxenpoäng är 23,4. Blev litet irriterad när testet föreslog att jag skulle börja dricka öl för att bli mer ungdomlig. Min nykterhet är en trolig orsak att jag har fått höga vuxenpoäng, för det var flera frågor om alkohol. De föreslog även att jag skulle välja att åka till Hultsfred som semesteralternativ, men det var ju vad jag kryssade för! Hur många vuxenpoäng har ni? Ni kan göra testet här.

8 kommentarer

 1. Jag blev 40, alltså 8 år äldre än jag är. Fick också rådet att dricka öl och att åka till Hultsfred. Men jag åker ju till Hultsfred varje år så det är väl inte så konstigt att jag hellre skulle åka till Kina om jag fick välja…

  Så skulle jag sälja bilen och ge bort mina krukväxter. Men se där går gränsen – hellre är jag tant än utan mina växter! (I sommar ska jag ju skaffa växthus – det kommer säkert få mej att bli ytterligare 8 år äldre…)

  Comment by Åsa — 2007-05-10 14:18 #

 2. Enligt det fullständigt vetenskapliga testet är jag 33,9 år, och eftersom jag fyller 34 i augusti stämmer ju det ganska bra. Jag kan fortsätta leva som jag gör, skrev de. Tack.

  Comment by Märit — 2007-05-10 14:24 #

 3. Hmm, jag blev bara ett par år äldre än mina 44 och fick rådet att åka till Kina. Men där har jag varit.

  Comment by Anna-Karin — 2007-05-10 17:24 #

 4. Jag blev ju över 46, då, alltså (+7 år), och fick också bl.a. rådet att börja dricka öl. Men jag tror att di med det rådet menar att man skall gå över från vin till öl för att få lägre vuxenpoäng, inte att man skall börja använda alkohol om man inte gör det.
  Det var ju minst en fråga som inte lämnade utrymme för att man inte använde alkohol alls; jag tror jag hittade på ett svar som jag trodde skulle stämma in om jag inte vore nykterist.
   
  Undrar vad Bob Dylan skulle få för vuxenpoängsålder?
  ”Ah, but I was so much older then,
  I’m younger than that now”

  skrev han när han var 23, men numera har han nog ingen ålder alls. Han har passerat det stadiet. Uråldrig eller tidlös.

  Comment by Magnus Andersson — 2007-05-10 22:54 #

 5. Ja du Magnus, med tanke på att du minns 50-talet trots att du är född 1968, är det kanske inte så konstigt.

  Comment by Kerstin — 2007-05-10 23:52 #

 6. Min ålder blev 40,3 år och det är sju år äldre än verkligheten. Men inget kan få mig att dricka öl eller åka till Hultsfred för att ändra på det där resultatet. Sälja min miljöovänliga bil kommer inte heller på fråga, hur ska jag då ta mig till stallet? Jag är nog hellre över 40 …

  Comment by Anna F — 2007-05-11 17:32 #

 7. Jag blev 32 komma nåt, alltså ett par år yngre än min verkliga ålder. Kan väl stämma bra överens med andrahandshyra och annalkande bostadslöshet på två orter.

  Comment by Mikkis — 2007-05-14 15:56 #

 8. Jag fick vuxenpoängen 18.6 och var, typ, 34.3 år. Tja, varför inte. Ska om nån vecka flytta in i nyköpt hus på verkliga landet – mellan Knivsta och Rimbo. Det kanske drog upp poängen. Å andra sidan sänktes den väl av att jag inte har någon fast anställning. Egenföretagare fanns inte med som väljbart alternativ – det gör det inte heller i försäkringskassans standardblanketter när man ska fylla i för att be om föräldrapenning. Anställd eller arbetslös var de alternativ som bjöds. Nå väl: Välkommen till oss bredvid fårhagen och kyrkan i sommar, Kerstin!/ Mallabralla

  Comment by Malin — 2007-06-18 20:29 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^