Åtråvärda Blå eld-delar

8 december 2014 16:20 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

Med en så stor samling Blå eld som jag har är det inte ofta jag skaffar något mer. Mina första tekoppar köpte jag redan i gymnasiet på 80-talet. Den här hösten har det dock blivit två riktigt åtråvärda nytillskott. I födelsedagspresent fick jag den fina sockerströaren, formad som någon sorts frukt. Kanske en kalebass? Och på Antikmässan köpte jag marmeladburken, också den i fantasifull organisk form. Det för Hertha Bengtson typiska reliefmönstret framstår extra vackert på de här delarna i servisen. De får stå framme på matbordet för jämnan och skänka glädje.

Untitled

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Åh, så läckra! Förstår att de är ovanliga, jag har aldrig sett marmeladburken men sockerströare såg jag på nån antikaffär. Köpte dock inte den -förmodligen för dyr….

  Comment by Khina — 2014-12-08 22:03 #

 2. Hur mycket betalade du för marmeladburken (har en likadan) ? Vilken fin servis!

  //Daniel

  Comment by Daniel — 2015-07-09 23:22 #

 3. Det minns jag faktiskt inte, det var så länge sedan. Men det var ju antikmässepris, inget loppisfynd.

  Comment by Kerstin — 2015-07-30 11:18 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^