Åtråvärda Blå eld-delar

8 december 2014 16:20 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

Med en så stor samling Blå eld som jag har är det inte ofta jag skaffar något mer. Mina första tekoppar köpte jag redan i gymnasiet på 80-talet. Den här hösten har det dock blivit två riktigt åtråvärda nytillskott. I födelsedagspresent fick jag den fina sockerströaren, formad som någon sorts frukt. Kanske en kalebass? Och på Antikmässan köpte jag marmeladburken, också den i fantasifull organisk form. Det för Hertha Bengtson typiska reliefmönstret framstår extra vackert på de här delarna i servisen. De får stå framme på matbordet för jämnan och skänka glädje.

Untitled

3 kommentarer

 1. Åh, så läckra! Förstår att de är ovanliga, jag har aldrig sett marmeladburken men sockerströare såg jag på nån antikaffär. Köpte dock inte den -förmodligen för dyr….

  Comment by Khina — 2014-12-08 22:03 #

 2. Hur mycket betalade du för marmeladburken (har en likadan) ? Vilken fin servis!

  //Daniel

  Comment by Daniel — 2015-07-09 23:22 #

 3. Det minns jag faktiskt inte, det var så länge sedan. Men det var ju antikmässepris, inget loppisfynd.

  Comment by Kerstin — 2015-07-30 11:18 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^