Minipavlova
28 juli 2013 9:55 | Allmänt, Ätbart, Bakning, Bilder | 5 kommentarerOm man har mycket äggvita över är det perfekt att baka maränger. Marängbotten är basen i pavlovatårta, och förra helgen bakade jag små portionsmarängbottnar till minipavlova. Väldigt fint blir det som små munsbitar, och praktiskt att ta fram så många som går åt, istället för en stor tårta. Dessutom kan man låta alla dekorera som man vill. Den klassiska pavlovatårtan dekoreras med vispgrädde och bär, men Viggo och Klara hade glass istället för grädde på sina när vi hade Kerstinnamnsdagsfika på balkongen. Här är receptet.
5 kommentarer
Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^
Ååh det ser fantastiskt ut! Jag har länge velat testa att göra pavlova, men är inte överdrivet förtjust i maräng. Kanske är små minipavlovas ett perfekt alternativ
Comment by Matilda — 2013-07-28 12:08 #
Så läckra! Kan man frysa maränger för att göra iordning en sådan här liten överraskning? Har du provat att frysa maränger?
Comment by Boel — 2013-07-28 21:06 #
@Matilda Du får testa!
Comment by Kerstin — 2013-07-28 21:34 #
@Boel Frysa maränger har jag aldrig hört att man gör, men de går ju utmärkt att förvara i en vanlig kakburk i rumstemperatur hur länge som helst.
Comment by Kerstin — 2013-07-28 21:38 #
Tack! Då ska jag baka och förvara i de tätaste kakburkarna.
Comment by Boel — 2013-07-28 23:15 #