Minipavlova

3 äggvitor, medelstora (1 dl)
2 dl socker
0,5 krm ättiksprit

Sätt på ugnen på 100 grader. Dela gulor och vitor. Det får inte finnas minsta gnutta gula i vitorna som ska användas, och skålar och redskap som används måste vara absolut rena och torra. Använd gärna en rostfri bunke att vispa i. Plastskålar kan ha rester av fett kvar på sig, och då går det inte att vispa till maräng. Vispa äggvitorna med ättikspriten och 1 dl av sockret till fast skum. Det ska gå att vända på bunken utan att smeten rinner ut. Vänd försiktigt ner resten av sockret. Spritsa ut små rundlar, som små portionstårtbottnar, på plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 45 min. Stäng av ugnen, men låt marängerna stå kvar i avstängd ugn några timmar, till exempel över natten.

Dekorera marängbottnarna med vispad grädde och bär efter säsong, till exempel jordgubbar, smultron, hallon, blåbär, röda vinbär. Det är fint att blanda! Om man vill kan man ta glass istället för grädde. Man kan även duka upp allt separat, så får alla toppa sina maränger som de vill.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^