Dagens kopp: Blå Anemone från Gefle

17 februari 2013 18:55 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Äntligen har jag en blå Anemonekopp! När jag var liten hade vi en Anemonekopp med blå dekor i sommarstugan i Öregrund, och jag har alltid älskat den. Så hittade jag en röd Anemonekopp för några år sedan, men den blå är ändå finare. Det är Berit Ternell som har formgivit dekoren, och den tillverkades av Gefle 1959-1963. Modellen heter EB. Den här koppen hittade jag på Antikmässan i Älvsjö i fredags. En kopp måste jag ju komma hem med, och även om det inte är en tekopp, utan en kaffekopp, så är jag väldigt glad över den! Jag tittar på den och drömmer om backar fulla av blåsippor och vitsippor. Det är så fint med de utströdda blommorna över koppen och fatet.

Untitled

Untitled

Untitled

1 kommentar

  1. Den är riktigt snygg! Skoj att ses!

    Comment by Gila — 2013-02-17 19:46 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^