Dagens kopp: Anemone från Gefle

5 februari 2010 22:04 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Visst kommer den med förebud om våren, fina kaffekoppen Anemone? När jag var liten hade vi en Anemonekopp med blå dekor i sommarstugan i Öregrund, men nu tror jag att det bara finns ett fat kvar, om ens det. Jag har alltid tyckt att den är så ljuvligt vårlig. Det är Berit Ternell som har formgivit dekoren, och den tillverkades av Gefle 1959-1963. Jag längtar efter vårbackarna i Stabbyskogen fyllda av blåsippor och vitsippor! Och Benny, Visst är det BT-modellen?

2 kommentarer

  1. Nej, detta är den mycket snarlika EB-modellen, den jag pratade om att jag trodde Berit Ternell även hade gjort…jag har en Daisy tekopp i denna modell, samt 3 st helt vita kaffekoppar som din.

    Kommentaren hamnade lite fel… :-)

    Comment by Benny — 2010-02-05 22:30 #

  2. Aha, tack för snabbt svar! Du är en klippa!

    Comment by Kerstin — 2010-02-05 22:36 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^