Rissne, Bromma, Ekeby

4 april 2007 0:49 | Allmänt, Formgivning och arkitektur, Huset | Kommentering avstängd

Idag har vi varit på tur. Vi är ju lediga den här veckan, och nu är vi faktiskt friska allihop. Eftersom vi förhoppningsvis ska renovera kök och badrum senare i vår har vi en del att planera och välja.

Vårt kök är från 1982, och inte -62 då huset byggdes. Helst hade vi naturligtvis velat ha ett originalkök, men nu är det inte så. När vi började planera hösten 2005 när vi var nyinflyttade kom vi fram till att det fick bli ett modernt funkiskök, eftersom vi inte kunde få ett från 60-talet. Vi valde då Marbodals Arkitekt vit, som vi fick offert och förslag på. Det kom i och för sig ett kök i 50-talsstil från Kvänum precis efter det, men det var vansinnigt dyrt och detaljerna kändes ändå inte riktigt rätt. Nu fick jag ett tips häromdagen att det har kommit nya kök på marknaden i retrofunkisstil, så jag började surfa runt och hittade köket Jenny från Vedum. De har ingen utställning i Uppsala, men en i Bromma, så dit begav vi oss idag.

På vägen stannade vi i Rissne och åt lunch på MacDonalds, och Viggo som har varit hemma och varit sjuk så länge tyckte att det var fantastisk kul att komma iväg på något överhuvudtaget, och framförallt att leka i lekrummet på MacDonalds. Lika roligt var det att springa omkring som en galning inne på köksutställningen och dra ut lådor och pilla på sånt som vi sa att han inte fick. Köket var rätt snyggt, även om det syns med en gång att det inte är ett platsbyggt kök från 60-talet. Vi orkade inte prata med någon säljare där. Det är oerhört stressande att göra sånt här med småbarn. Istället tänker vi mejla över marbodalritningen och be dem utgå från den och rita ett förslag.

Sedan åkte vi tillbaka till Uppsala och till Ekeby bruk, som har en stor utställning med badrumsinredning. Vi ska ha grön mosaik på golvet och vitt standardkakel på väggarna, med en grön ekebygroda någonstans. Och det kändes som jag bar hem ett ton kataloger för att välja toastol, badkar, handfat med underskåp och andra detaljer. Badkaret ska i alla fall vara inkaklat som nu. Vårt badrum är original från 1962, coolt men under sönderfall. Det faktum att originalgolvet är mosaik gör att vi väljer det nu också, även om jag är orolig att det ska vara svårstädat.

Det är så många val att göra. Jag skulle vilja ha tid att gå och kolla på utställningarna i lugn och ro utan barn, och så skulle jag vilja ta hem en rådgivningspanel av kompisar som kan hjälpa oss att välja. Nåja, vi ska ju ha kompisar här både på torsdag och påskafton, så jag får väl älta det här med dem då.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^