Karlsbaderbullar med blåbärssylt och hallonsylt
7 september 2012 19:04 | Allmänt, Ätbart, Bakning, Bilder | 3 kommentarerVad kan man göra av all god sylt som man kokar? Jo, baka karlsbaderbullar med sylt, till exempel. Viktigt är dock att man kokar sylt som blir riktigt fast. Jag använder inte syltsocker eller tillsätter pektin när jag kokar sylten, utan använder sockertermometer och ser till att den uppnår rätt temperatur och blir lagom fast. Här har jag bakat ut karlsbaderdeg på två sätt och fyllt med blåbärssylt i den sorten med skarven uppåt, och hallonsylt i de släta bullarna med skarven nedåt. När man gör sådana halvöppna bullar behöver man baka dem i formar för att sylten inte ska rinna ut. Vilka tror ni är godast? Pröva att baka! Här är receptet.
3 kommentarer
Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^
Jag är ju som du vet diabetiker och lyckas också bra med att välja diet som bidrar till att hålla lodsockernivån nere – men jag medger att jag känner mig sugen när jag ser dina läckra bakverk.
Comment by Enn Kokk — 2012-09-08 9:13 #
Nomnomnom, säger hon med fikasuget som alltid är redo!
Comment by tina — 2012-09-11 18:31 #
@Tina De här bullarna gick åt i ett nafs! Klara hade med sig ett gäng när hon var och lekte hos en kompis. Mycket populärt!
Comment by Kerstin — 2012-09-14 11:03 #