Två röda

12 mars 2007 22:58 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Trädgård | 3 kommentarer

Klara och jag har haft det bra idag. Visst kliar vattkopporna fortfarande litet, men vi har lekt, bakat litet och kollat in en brandbil som åkte förbi på vår lilla gata. Jag vet inte om det brann här i krokarna, eller om brandbilen bara hade lust att åka en omväg tillbaka till brandstationen som ligger ganska nära oss.

Det var mulet hela dagen, men precis när vi gick ut för att cykla till dagis och hämta Viggo bröt solen fram. Idag var det premiär för cykel till och från dagis efter vintern. När Bo tog Viggo till dagis på morgonen åkte han cykelkärra, så Klara fick åka i cykelbarnstolen när vi skulle dit och hämta. Det har hon nästan aldrig gjort eftersom vi har cykelkärran.

klaracykel

Jag har ju bloggat tidigare om hur geggit det är utanför dagis. Här får ni se bildbevis. Det här är lilla gården utanför Viggos avdelning.
dagisgegga

vattensandlada

Efter dagis cyklade vi bortåt Röbo för att se efter om det hade tittat upp någon tussilago. Viggos dagisfröken trodde att det var för tidigt, men det var det inte. Det fanns massor av knoppar, och en och annan utslagen.
tussilago

Här springer två röda på väg mot den gigantiska underliga skulpturen på en kulle vid Röbo. Klara var så lycklig över att över huvud taget få vara ute och röra sig efter värsta sjukdomsfasen. Viggo var överlycklig av att få springa på gräs. All snö har äntligen smält bort.
tvaroda

När vi kom fram hoppade Viggo från sten till sten.
tvarodaframme

När vi kom hem igen ville de inte gå in, så vi stannade ute i trädgården och gungade och lekte i sandlådan. Där var det fortfarande is, för locket hade varit på. Jag rensade bort en del vissna växter i rabatten och hittade blommande snödroppar.
issandlada

Här står snödroppar i Stig Lindbergs äggkopp Berså, och tussilago i äggkopp av Esteri Tomula.
snodroppar

3 kommentarer

 1. Lenny Clarhäll har gjort skulpturen som syns på ett par av bilderna. Han har bland annat gjort monumentet över ådalshändelserna. Jag träffade honom senast på seminariet om Helga Henschen och Peter Weiss i Södertälje.

  Comment by Enn Kokk — 2007-03-13 14:05 #

 2. Men vad är det för något? Det finns ingen skylt varken på eller i anslutning till skulpturen som talar om vem konstnären är eller vad den heter.

  Är det en fågel, en ängel, en människa, ett flygplan eller ingenting?

  Comment by Kerstin — 2007-03-13 14:08 #

 3. Det är nog ett konstverk…

  Comment by Bo — 2007-03-13 18:15 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^