Mandelkubb är sommar och skolavslutning

12 juni 2012 23:02 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 8 kommentarer

Egentligen ville jag ha den underbara äppelläsken Guldus till, men det fick jag inte tag på. Så det fick duga med mjölk och te till de nybakade mandelkubbarna för att fira skolavslutningen. Viggo åt tre. Mandelkubb är lika enkelt att baka som scones. Här är receptet.

Mandelkubb

8 kommentarer

 1. Hej,
  Coop Gränby och Hemköp City säljer Guldus.
  Trevlig sommar!
  Hälsningar Stina

  Comment by Stina Berghammar — 2012-06-13 9:19 #

 2. Åh, mandelkubb! Kanske måste testa att baka.

  Comment by Mattis — 2012-06-13 20:06 #

 3. Du är en bra mamma! Viggo och Klara kommer under hela livet att komma ihåg mammas mandelkubb på skolavslutningsdagen.

  Comment by Enn Kokk — 2012-06-13 21:42 #

 4. Lika enkelt som scones säger du… då kanske jag skulle våga mig på att baka ett par sommarkubbar då? :)

  Mjölk i Kartio? Kartioliknande? glas måste ändå ha varit ett bra Guldussubstitut.

  /helena

  Comment by enannanhelena — 2012-06-13 22:11 #

 5. Jag kan verkligen skriva under på Enns kommentar om minnen. Farmor, som blev 100 år, bakade ofta mandelkubb. Även mormor bakade, alla kvinnor bakade, och satte en ära i att skapa rena konstverk. Jag minns mandelkubb med mjölk (bäst så) och ökensand med Trocadero eller Portello. Det brusade så lustigt i munnen av ökensand. Jag minns exakt köket hos farmor och mina kusiner, utsikten över åkern genom fönstret. Så visst kommer dina barn att fyllas med massor av fikaminnen.

  Comment by Ann Christin Sandlund — 2012-06-14 8:00 #

 6. Hej!
  Blev så glad i din blogg. Jag satt och lade in auktioner på tradera där jag skulle sälja mina två tekoppar Solros från Arabia. Då ville jag veta mer om koppen och sökte på google och bilder. Dina glöggmuggar kom upp och jag fick se alla dina koppar. Gud så underbart. Jag älskar att gå på loppisar och kollar alltid på koppar. Nu vill jag nästan inte sälja mina koppar längre!!! Ha en underbar dag. Din blogg kommer jag att följa :-) //Christel

  Comment by Chralex — 2012-06-14 17:15 #

 7. Åh, mandelkubb bakade min mamma med jämna mellanrum när jag var liten och det var en speciell doft som spred sig i huset.

  Comment by Maria/Prylodesign — 2012-06-15 19:52 #

 8. Konsum i Öregrund säljer Guldus – jag ska se till att ha det hemma när ni kommer på besök.

  Comment by Enn Kokk — 2012-06-16 17:54 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^