Gräddkanna och sockerskål i Cleo från Gefle

26 maj 2012 8:53 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

På Vaksalatorg hittade jag den här gräddkannan och sockerskålen i fina dekoren Cleo i flytande blått. Jag är litet svag för de här flytande blå Gefledekorerna, som känns så snälla, mjuka och vänliga. Samtidigt är dekoren ganska stram. Jag gillar det mötet. Jag har faktiskt ett par kaffekoppar sedan tidigare i den ovanliga svarta Cleodekoren. Det är intressant att jämföra dem och se vilka olika uttryck det blir med samma dekor. Modellen heter E, och Mari Simmulson har formgivit de här delarna, men dekoren är ritad av Arthur Percy 1959. Kannan har en liten nagg, eller om det möjligen är en tillverkningsdefekt, och sockerskålen saknar sitt lock, så jag prutade ned dem rejält. Här kan ni se hur locket ska se ut, även om det är med dekoren Astra.

Cleo Gefle

Cleo Gefle

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

  1. Fina! Lustigt att även min sockerskål saknar locket…men det är klart, de flyger ju lätt av om man är oförsiktig…

    Comment by Benny — 2012-05-26 21:09 #

  2. jag gillar cleo, har ju ett par svarta assietter och jag gillar det bättre än flytande blått som inte är min grej. trevliga fynd!

    Comment by Allt det gamla goda — 2012-05-27 23:26 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^