Foton från förr: Pappa och jag på uteserveringen till Lundeborgs konditori 1970

9 maj 2012 20:09 | Allmänt, Bilder, Foton från förr | 3 kommentarer

Om ni undrar vad mitt intresse för konditorier kommer ifrån, spana in det här. Här sitter jag i famnen på min pappa, på uteserveringen till Lundeborgs konditori i Öregrund sommaren 1970, och jag är väl 9-10 månader. Där fikade vi ofta på somrarna! Allt var så fint på Lundeborgs på den tiden, både inne och ute på gården. Gruset, möblerna, planteringarna, fontänen i mitten av gården. Att det var riktigt kvalitetsporslin, och att kaffe, te och choklad serverades ur kanna vid bordet. Den trevliga servisen är kanske samma som den som finns på Nykterhetsvännernas studenthem, Arken. Det är litet svårt att se om blommönstret är exakt samma. Pappa ser ut att ha en chokladbiskvi på sin assiett. Och så har han någon mönstrad blålila skjorta. Kanske paisleymönstrad eller blommig? Han hade många blommiga skjortor på sjuttiotalet, småblommiga med rosor.

Pappa och jag Lundeborgs konditori 1970

3 kommentarer

 1. Åh, barndomssommrar med besök på Lundeborgs! Sann nostalgi – inte alls samma sak idag även om det finns kvar, eller hur? Minns du att de hade princesstårtsbitar i formen av grodor – det var min favorit!

  Comment by Karin — 2012-05-09 23:06 #

 2. Vilken fin bild! Och vilken fin tradition vi hade, i och för sig betingad av att vårt sommarhus då ännu inte hade badrum: vi måste gå till badhuset och basta en gång i veckan. Och sen måste man ju bara gå på Lundeborgs…

  Fru Lundeborgs hus, det mitt emot Konsum, är förresten sålt nu, till någon från Uppsala, berättade en av hennes svärsöner.

  Comment by Enn Kokk — 2012-05-09 23:59 #

 3. […] På sin blogg publicerar hon då och då, under rubriken ”Foton från förr”, bilder från sin egen barndom, i just det här fallet ett foto ur Birgittas fotoalbum: ”Pappa och jag på uteserveringen till Lundeborgs konditori”. Du hittar bild och text här. […]

  Pingback by Enn Kokk » Jag matar lilla Kerstin på Lundeborgs konditori — 2012-05-11 16:08 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^