Wienerbröden kräver faktiskt ett eget inlägg

2 maj 2012 21:36 | Allmänt, Ätbart, Bakning, Bilder | 3 kommentarer

Det känns som att de kanske inte fick den uppmärksamhet de förtjänade bland alla bakverk i Det sitter en tiger i tekannan-inlägget. För hör ni, nybakta wienerbröd med mandelkräm och fin hemmagjord vaniljkräm och glasyr är så vansinnigt gott! Roligt att baka är det också, även om det tar flera timmar. Det ska kavlas, vikas och vila i kylskåp och kavlas, vikas och vila i kylskåp många gånger för att de där frasiga lagren ska komma till stånd. Visst vill ni också? Här är receptet. Glöm bara inte att lägga vetemjölet i frysen dagen innan!

Treslag smördeg

Wienerbröd

Wienerbröd

Wienerbröd

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

  1. Nybakta wienerbröd är tokgott, men det är ju så svårt att göra. Vi har testat, men degen bara spricker. Hur gör man för att undvika det?

    Comment by Daniel — 2012-05-02 22:27 #

  2. Det kan kanske vara olika med olika degar? Det här receptet funkade bra, tycker jag. Jämför mitt recept med det ni använde och berätta om något var olika. Försöker komma på tips. Arbeta degen ordentligt. Jag har ingen hushållsassistent, så jag knådade för hand. Kavla jämnt över degen.

    Comment by Kerstin — 2012-05-03 9:16 #

  3. Jag kommer inte ihåg vilket recept vi använde när vi misslyckades, men Anders säger att han lyckats med receptet ut Sju sorters kakor från 1994. Det receptet skiljer sig en hel del från ditt. Jag tror att vi misslyckades med kavlingstekniken. Det är bara att testa igen.

    Comment by Daniel — 2012-05-03 21:40 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^