Alla tiders kalasbål
1 april 2012 12:31 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 3 kommentarerDen här bålen har min mamma gjort i alla tider till kalas. En fantastiskt god alkoholfri bål som både vuxna och barn älskar. Man kan förstås improvisera litet med vilka sorters läsk man tar i. Det blir litet olika varje gång. Principen är skivor av apelsin, citron och gurka, koncentrerad apelsinjuice, mineralvatten eller sodavatten och ett par sorters fruktig läsk, gärna någon bitter, och så is. Här hittar ni receptet. Ett tips om man ska göra bålen till jättemånga på ett stort kalas är att göra den i en hink. Man kan köpa en hink som man bara har för bål, för skurhinken vill man kanske inte använda. Sedan kan man hälla upp i någon snyggare bålskål på serveringsbordet och fylla på allt eftersom det går åt. Den gula bålen blir till exempel ursnygg i turkosblå Floraskålen.
3 kommentarer
Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^
Det är bra om man kan göra basen – apelsinjuice och skivorna av citron, apelsin och gurka – några timmar i förväg. Då hinner frukten och gurkan sätta ordentlig smak.
Comment by Birgitta Dahl — 2012-04-01 13:51 #
Den ser fräsch ut! För mig var det där med gurkan nytt i en bål, men det passar säkert utmärkt
Comment by Carita Liljendahl — 2012-04-01 19:29 #
Det är inte minst gurkan som jag en spännande smakbrytning.
Comment by Birgitta Dahl — 2012-04-01 22:08 #