Dagens semla

21 februari 2012 19:07 | Allmänt, Ätbart, Bakning, Bilder | 1 kommentar

Dagens semla är faktiskt också första semlan i år för mig. Jag är inte så knusslig att jag skulle tacka nej till en semla före fettisdagen om jag blev bjuden, men jag brukar inte baka semlor förrän till fettisdagen. Sedan har jag bullar i frysen till de kommande tisdagarna fram till påsk. Eller oftast får jag nog baka en till sats under säsongen för att de ska räcka fram till påskveckan. Hemmagjord mandelmassa, som ni ser på sista bilden, går också enkelt att göra en stor sats av och förvara i kylskåpet. Här hittar ni recept på bullarna och mandelmassa.

Semla

Semla

Semla

Mandelmassa

1 kommentar »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

  1. Och så den fina Prunus-koppen från Gustavsberg!

    Comment by Enn Kokk — 2012-02-21 22:18 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^