Renovering av Duxfåtöljen

5 februari 2012 8:57 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 7 kommentarer

För ett tag sedan skrev jag om min Duxfåtölj, USA 75, och mina funderingar hur jag skulle renovera den. Jag fick många synpunkter och tips, både här och på Facebook, bland annat av duktiga tapetseraren Anna-Karin som driver Tusen nålar. Jag följde hennes råd och testade med Baolin som jag strök på med trasa över hela fåtöljen, och särskilt mycket på den stora vattenskadan. Där upprepade jag ett par gånger. Det blev helt klart mycket bättre, även om fläcken verkligen inte är borta. Jag fick också tips om att det fanns gummiband att köpa, men jag har inte lyckats lista ut hur man skulle kunna fästa metalldelarna som sitter på originalgummibanden på de nya gummibanden, så jag följde Anna-Karins råd om att man kunde sätta dit elastisk sadelgjord istället. Det funkade fint!

Dux USA 75

Dux USA 75

Dux USA 75

Dux USA 75

Dux USA 75

Möbelrenovering

7 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Köpte du Baolin via webbsidan eller hittade du i butik? Jag har ett vattenskadat bord jag är sugen att testa på.

  Comment by Lydia — 2012-02-05 10:03 #

 2. Och så klart – bra jobbat, fint resultat!

  Comment by Lydia — 2012-02-05 10:03 #

 3. Jag köpte via den webbutiken som jag länkade till. Det var smidigt och jag fick varan på några dagar.

  Comment by Kerstin — 2012-02-05 10:05 #

 4. Jag ska nog också testa Baolin. Kul att du visade upp renoveringsarbetet!

  Comment by Jenny på La Mômes Old Fashioned — 2012-02-05 11:52 #

 5. ska dynan vara i originalutförande eller du ska sy överdrag till den?

  Comment by Allt det gamla goda — 2012-02-05 17:41 #

 6. Jag tänkte sy något nytt överdrag, men jag sparar originalöverdragen. De är i mycket bra skick, förutom att dragkedjorna kärvar så de inte går att få upp, men jag gillar inte riktigt den ljusbruna tonen med inslag av rostfärgat. Det är ju ganska lätt att sy överdrag till den här fåtöljen, så jag kan tänka mig att sy ett par olika att ha att byta med.

  Comment by Kerstin — 2012-02-05 20:15 #

 7. Hejsan Kerstin och andra! Vill bara meddela att jag har Baolin till försäljning i Uppsalabutiken.

  Karin

  Comment by Karin Cassel — 2012-06-01 12:27 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^