I kväll lagade jag den rätt som jag får flest googlebesökare på bloggen för

8 januari 2012 21:03 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 4 kommentarer

Ja, det är sant. Ni kanske tror att folk mest googlar efter någon tekopp eller annat porslin, och det är det i och för sig många besökare som har gjort, men faktum är att den sökning som brukar toppa bland mina bloggbesökare är ”köttfärsbiffar med fetaost”, och jag tror inte att de blir besvikna med vad de hittar. Det är nämligen ett toppenrecept. En riktig trotjänare som jag har lagat sedan någon gång på mitten av 90-talet, tror jag. Den har funnits med på oändligt många buffébord och gjort succé. Jag minns bland annat när jag ordnade Hannas studentmottagning på Arkens veranda och hur en av hennes korridorkamrater himlade med ögonen och stönade av vällust när han åt dem. De passar med couscous, eller som här, med pitabröd, grönsaker, oliver, fetaost, harissasås och gräddfil. Ja, jag vet att gräddfil kanske inte precis brukar serveras till den här typen av mat, men det är faktiskt väldigt gott ihop med den starka harissasåsen. Recept på köttfärsbiffarna hittar man här och på harissasåsen här.

Köttfärsbiffar med fetaost

Köttfärsbiffar med fetaost

4 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. låter bra…slipper jag googla på det då :)

  Comment by kollijox — 2012-01-08 22:28 #

 2. Tack för tipset låter mycket gott och jag får väl byta ut köttfärsen mot sojafärs och prova. Vacker dukning.

  Comment by Maria/Prylodesign — 2012-01-08 22:39 #

 3. Gör de sådan succé så måsta man bara prova! :)

  Comment by Linda — 2012-01-09 14:26 #

 4. Jag tänkte att det kunde vara trevligt att blogga om litet rolig vardagsmat som omväxling till alla kakor! Hoppas det kan komma till nytta som inspiration. Visst känns Stig Lindbergs Blå Husar litet orientalisk i dekoren? Jag tycker att den passar bra till den här maten, och Blå Eld och Blå Husar passar också bra ihop.

  Comment by Kerstin — 2012-01-09 20:16 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^