Köttfärsbiffar med fetaost

Det här är supergoda köttfärsbiffar. Jag gör ofta dubbel sats som jag fryser in och ibland steker jag dem i ugnen istället om jag gör väldigt stor sats. Då blir det mer fettsnålt, och man slipper stå vid spisen vid en osande stekpanna. De är goda både varma, ljumma och kylskåpskalla. Man kan servera dem på en buffé, tillsammans med potatisklyftor och ugnsrostade grönsaker eller i pitabröd med grönsaker, för att ge några exempel.

cirka 20 st

500 g nötfärs
1 ägg
1/2 dl crème fraiche
1 msk flytande kalvfond
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré eller chilisås
1 tsk rosmarin
Ev. 1 tsk salt, men om man inte vill ha dem för salta kan man utesluta det. De får sälta av kalvfonden och fetaosten.
1/2 tsk svartpeppar
50 g fetaost
olivolja att steka i

Blanda nötfärs, ägg, crème fraiche, buljong, pressad vitlök, tomatpuré, rosmarin, salt och peppar till en smet. Smula och rör i fetaosten. Forma små biffar. Stek biffarna i olivolja, cirka tre minuter på varje sida.

Man kan också steka biffarna i en ugnseldfast form klädd med bakplåtspapper i 200 graders ugnsvärme tills de är klara inuti.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^