Ris à la Malta

25 december 2011 20:28 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 7 kommentarer

Till efterrätt i kväll gjorde jag Ris à la Malta. Risgrynsgröt tycker jag är gott att äta någon gång, men egentligen inte viktigt i sig för mig på julen. Men eftersom jag älskar Ris à la Malta är det ändå viktigt att koka gröten. Jag äter gärna någon god sylt till Ris à la Malta. Riktigt fin hallonsylt som här, eller kanske körsbärssylt. Det blev litet över, och körsbärssylt har jag som jag kokade i somras, så jag äter nog den kombinationen nästa gång.

Ris à la Malta

7 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

  1. Ser jättegod ut! Mycket grädde och jag gissar rejält med vanilj. Mums!

    Comment by Kinna — 2011-12-25 20:46 #

  2. Exakt så!

    Comment by Kerstin — 2011-12-25 20:47 #

  3. det har jag också ätit ikväll! fin duk och fin tallrik, förresten.

    Comment by Allt det gamla goda — 2011-12-25 21:11 #

  4. Tummen upp! Här hemma är det bara jag som äter det, de övriga envisas med att ha apelsiner i och dessutom varken vanilj eller tillräckliga mängder grädde…suck! Tur man kan göra olika varianter så att alla blir nöjda :-

    Comment by Benny — 2011-12-25 21:27 #

  5. Håller HELT med dig, Benny!

    Comment by Kerstin — 2011-12-25 21:39 #

  6. Jag är faktiskt förespråkare för apelsiner före saftsås eller annat substitut ;-)Det som ändå kan förstöra en ris à la Malta är bristen på grädde. Jag bugar för alla som har förstått att den skall vara krämig och inte stabbig.

    Comment by Scribo — 2011-12-25 21:58 #

  7. Vi åt också en god variant med rårörda hallon till – och mycket grädde.

    Comment by Kristina Strömberg — 2011-12-25 22:46 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^