Ris à la Malta
25 december 2011 20:28 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 7 kommentarerTill efterrätt i kväll gjorde jag Ris à la Malta. Risgrynsgröt tycker jag är gott att äta någon gång, men egentligen inte viktigt i sig för mig på julen. Men eftersom jag älskar Ris à la Malta är det ändå viktigt att koka gröten. Jag äter gärna någon god sylt till Ris à la Malta. Riktigt fin hallonsylt som här, eller kanske körsbärssylt. Det blev litet över, och körsbärssylt har jag som jag kokade i somras, så jag äter nog den kombinationen nästa gång.
7 kommentarer
Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^
Ser jättegod ut! Mycket grädde och jag gissar rejält med vanilj. Mums!
Comment by Kinna — 2011-12-25 20:46 #
Exakt så!
Comment by Kerstin — 2011-12-25 20:47 #
det har jag också ätit ikväll! fin duk och fin tallrik, förresten.
Comment by Allt det gamla goda — 2011-12-25 21:11 #
Tummen upp! Här hemma är det bara jag som äter det, de övriga envisas med att ha apelsiner i och dessutom varken vanilj eller tillräckliga mängder grädde…suck! Tur man kan göra olika varianter så att alla blir nöjda :-
Comment by Benny — 2011-12-25 21:27 #
Håller HELT med dig, Benny!
Comment by Kerstin — 2011-12-25 21:39 #
Jag är faktiskt förespråkare för apelsiner före saftsås eller annat substitut ;-)Det som ändå kan förstöra en ris à la Malta är bristen på grädde. Jag bugar för alla som har förstått att den skall vara krämig och inte stabbig.
Comment by Scribo — 2011-12-25 21:58 #
Vi åt också en god variant med rårörda hallon till – och mycket grädde.
Comment by Kristina Strömberg — 2011-12-25 22:46 #