Barnböcker från förr: Snobben, Karl och julen

11 december 2011 16:12 | Allmänt, Barnböcker från förr, Barnböcker med jultema, Bilder, Läser | 3 kommentarer

Det var ett tag sedan sist jag publicerade ett Barnböcker från förr-inlägg, men Husmorsskolan gjorde mig påmind om att jag tänkt presentera barnböcker som passar att läsa i juletider, i ett fint inlägg med flera av mina favoriter! Dagens bok är Snobben , Karl och julen av Charles M. Schulz från 1965, utgiven på svenska på Tidens Förlag 1967. Jag har flera böcker om Snobben, men det är från den här historien som de Charlie Brown-julgranar som man ser i USA kommer. En liten gren nedstucken i en träbit. Historien gjordes även som film samma år, och soundtracket med Vince Guaraldi Trio är en av de mest populära julskivorna någonsin, åtminstone i USA. Lyssna på Spotify. Om du vill läsa om fler barnböcker från förr gör du det här. Förra julen skrev jag om min absoluta favoritjulbok, Byn som glömde att det var jul.

Snobben, Karl och julen

Snobben, Karl och julen

Snobben, Karl och julen

Snobben, Karl och julen

Snobben, Karl och julen

Snobben, Karl och julen

Snobben, Karl och julen

Snobben, Karl och julen

3 kommentarer

  1. Även jag har Snobben som favorit. Jag är glad att du påminde mig om musiken till filmerna, jag hade glömt bort hur bra den var. Det ska jag kolla upp på direkten.

    Comment by AL — 2011-12-11 16:57 #

  2. Jag skulle tro att det här är en av de reaböcker Henry Rolfner på Tidens förlag lät mig ta – när jag 1968 började på Socaildemokratiska partistyrelsen, belägen på Sveavägen 68 i Stockholm, fanns i gatuplanet Tidens bokhandel, en del av det av partiet ägda Tidens förlag. Jag gjorde en del tjänster åt förlaget och fick som belöning reaböcker.

    Comment by Enn Kokk — 2011-12-11 20:57 #

  3. Härliga minnen, pappa gillade Snobben så filmen har jag sett ett par gånger när jag var liten. Ska lyssna på musiken och ta en liten nostalgitripp. :)

    Comment by Linda — 2011-12-11 21:40 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^