Upplandskubb

9 december 2011 22:54 | Allmänt, Ätbart, Bakning, Bilder | 1 kommentar

Hör ni, ni borde faktiskt baka Upplandskubb. Det är ett så trevligt och gott och faktiskt lättbakat bröd. Förr kokade man det i vattenbad på spisen i många timmar, men i det här receptet från Vår kokbok gräddar man det i en rostfri gryta med lock i ugnen en timme. När det är färdiggräddat och har svalnat ordentligt skär man det i fyra delar som man sedan skivar tunt. Härlig rågsmak blir det på det täta brödet. Gott med ost eller skinka på, eller bara bregott! Här hittar ni receptet.

Upplandskubb

Upplandskubb

Upplandskubb

Upplandskubb

Upplandskubb

1 kommentar »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

  1. Det ser så gott ut, så jag ska ta dig på orden. Kan man frysa den när man delat den?

    Comment by Kristina Strömberg — 2011-12-14 0:59 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^