Dagens kopp: barnmugg med pojke med ballonger

15 november 2011 20:16 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 6 kommentarer

När jag inventerade min koppsamling för ett tag sedan insåg jag att det fanns koppar som jag inte bloggat om. Den här barnmuggen till exempel, som jag hade som barnmugg när jag var liten. Till muggen hör två tallrikar, som jag också hade som barn. Det här setet som jag har nu har jag dock köpt på Tradera när jag själv fick barn. Setet kommer från Gustavsberg och är tillverkat i ornamin, som står för ornamenterad melamin. Dekoren är utländsk. I boken Bruksföremål av plast av Thomas Lindblad kan man dock läsa att först tillverkades det av Baloplast, men senare köpte Gustavsberg upp deras maskiner och licensen. Jag tycker väldigt mycket om det här 60-talssetet, och även om Viggo och Klara inte har ätit på det på bra många år, är det alltid populärt när mindre barn kommer på besök. Alla gillar det!

6 kommentarer

 1. åh. jag har aldrig sett pojken men flickan har jag själv och sedan julius ätit på många gånger.

  Comment by Pernilla — 2011-11-15 21:17 #

 2. Den här serien väcker så många varma minnen av dig när du var liten.

  Comment by Enn Kokk — 2011-11-15 21:40 #

 3. Vad glad man blir av att se pojken och flickan, uppiggande i höstmörkret, ha det gott!

  Comment by Cinna — 2011-11-15 22:50 #

 4. […] Allra sist ännu en ornamintallrik i samma form, men denna gång står det ”Balo 6012 Ornamin Sweden” under. På den är det några härligt tidstypiska hönor och en tupp. Litet kantiga och asymmetriska så där. Jag beskrev tidigare i veckan hur många barnserviser i ornamin som kom från kontinenten först bö…. […]

  Pingback by Kerstin Kokk » Fem fantastiska barntallrikar från 50-60-talet — 2011-11-17 6:56 #

 5. Den muggen hade jag också. Den höll för mina bröder och jag tror att Samuel och Alva kan ha druckit ur den också, men sedan försvann den ur mina föräldrars köksskåp.

  Comment by Jenny — 2011-11-26 18:22 #

 6. Vi hade också hela det setet, muggen har jag kvar sen jag var liten, medan jag köpt till tallrik och en mugg till på Tradera. De är underbara tycker jag!

  Comment by Benny — 2011-12-02 20:45 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^