Dagens kopp: gul Pallas från Gefle

2 oktober 2011 17:51 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Som ni vet blir jag alltid gladast när jag hittar koppar. På antik- och kuriosamässan i Kista förväntar man sig inga fyndpriser, men det tycker jag faktiskt att 60 kronor styck för de här kaffekopparna var. Tre stycken felfria Pallas i gult köpte jag. Sedan tidigare har jag tre kaffekoppar av Pallas i grönt. Det är förstås Helmer Ringströms klassiska AU-modell, och dekoren är formgiven av Berit Ternell. 1960-1964 tillverkades Pallaskopparna, som även finns med grönt eller rött band. Det var faktiskt mitt enda inköp på själva mässan, men sedan var jag på trevlig bloggträff med Dollybirdretro, Femtiotalsjakten, Form 55, Leta Retro, Porslinan och Porslinsbloggen, och efter det var vi några som gick ut på parkeringen och gjorde affärer i Porslinsbloggen-Bennys baklucka! Jag kom hem med massor av fint porslin. Vad det var får ni se under den kommande veckan.

1 kommentar

  1. Kopparna är super! Kul att träffas! Benny hade ju en hel del fint i bakluckan!

    Comment by Ulrika på Leta retro — 2011-10-02 18:37 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^