Vi kollade in koppar på rad idag

26 juli 2011 23:42 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 4 kommentarer

Jag var kanske mer intresserad av kopparna än vad Viggo och Klara var. På Upplandsmuseet pågår just nu utställningen Fikarasten – om konsten att dricka kaffe. En lagom stor och intressant utställning om fikats historia. Eftersom barnen kanske inte ville vara där så länge läste jag sporadiskt på utställningstexterna, men tittade mer på alla koppar på rad. Det fanns en förteckning över kopparna också, men den var ganska ofullständig. De hade gott kunnat göra ett mer gediget arbete där.

4 kommentarer

 1. De vita kopparna med svarta fat var fina! Fast det hade varit fulländat om sockerskålen och gräddsnipan hade stått på ett vitt fat också.

  Comment by form55 — 2011-07-27 0:02 #

 2. Mycket fint att titta på, både reklamskyltar och koppar! Blev nästan mest glad över att se att de fått med en Bellis-kopp i utställningen. :)

  Comment by Linda — 2011-07-29 19:24 #

 3. Det fanns mycket mer att se på utställningen, både fler koppar, miljöer och fotografier och reklam!

  Comment by Kerstin — 2011-07-30 22:17 #

 4. […] Fikarasten på Upplandsmuseet var det massor av roliga aktiviteter, så jag och barnen cyklade dit. Själva utställningen såg vi i somras, så den hoppade vi över nu. Först fick barnen pröva på att göra marsipanfigurer under ledning […]

  Pingback by Kerstin Kokk » En eftermiddag med fika som tema — 2011-10-16 22:33 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^