Alla 50 kaksorterna uppdukade!

19 juni 2011 11:21 | 50 sorters kakor, Allmänt, Ätbart, Bakning, Bilder | 31 kommentarer

Min systers 50-årskalas blev riktigt fint och bra och lyckat! Vi höll till på Bygdegården Anna Witlock, och eftersom vädret var fint hade vi mottagningen under eftermiddagen ute på innergården. När allt var uppdukat och jag höll på att dokumentera med kameran var det någon som räknade och sa att det bara var 48 sorter. Då kom jag på att i två kakburkar låg det två kaksorter, så vi fick raskt ställa fram fler fat och lägga upp så att alla 50 sorterna syntes. En trevlig bieffekt av det uppenbart trevliga med 50 sorters kakor är att det blev ett sådant bra samtalsämne. På en sån här mottagning kommer det ibland personer som inte känner någon mer än födelsedagsbarnet, men småkakor har alla en relation till med minnen och favoriter. Lätt att gå igång och prata om med okända. På kvällen efter middagen dukade vi upp alla kakor inomhus igen. Var det värt att baka 50 sorters kakor? JA! Åt folk massor? JA! Har jag ändå kvar massor? JA! Så nu kan solen skina hela sommaren och kompisar kan svänga förbi på fika. Jag håller hov på min altan.

31 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Oerhört imponerande! Den stora frågan är ju – tog sig någon gäst igenom alla 50 sorterna?

  Comment by Robert — 2011-06-19 11:30 #

 2. Sjukt imponerande! Om jag hade varit på ett kalas med 50 olika sorters kakor finns nog risken att jag ätit ungefär 50 kakor för mycket, speciellt om de sett lika goda ut som dina.

  Comment by Jonas — 2011-06-19 11:35 #

 3. Som jag sagt förut, sjukt imponerande! Roligt att det blev så uppskattat också.

  Comment by Susanna — 2011-06-19 11:48 #

 4. Galet roligt! Jag har en del att lära av dig när det gäller att få tummen ur och faktiskt baka…har ju 72 recept som ska provas från min farmors samling. Jag har iofs kommit mer än halvvägs, men det är ingenting jämfört med dina insatser :)

  Comment by anna — 2011-06-19 12:41 #

 5. Ja. Om lyckat räknas utifrån vad kalasföremålet, födelsedagstanten, känner så JA – det var ett lyckat kalas. Och finsystern och hennes familj bidrog på alla möjliga sätt till att göra dagen till en fin, rund, skimrande bubbla att alltid minnas med bara bara lycka. Och alla möjliga kom. Å hade, som sagt kakor och så småningom mezeröror att samtala om.

  Å jag har oxå kakor kvar. Prinsesseskorpor bl.a. Jag tänker att den sorten passar xtra bra, för: Du är en prinsessa, finaste lillasyrran, i mitt hjärtas rike. En prinsessa!

  Ursäkta om jag är sentimental o privat. Vet att det är lite ohyfsat, såhär i kommentarsfältet. Men ibland hjälps det inte. Du får ta bort kommentaren här o spara mer privat om du tycker det känns bättre

  Comment by Anna Kettner — 2011-06-19 12:54 #

 6. Vilken syskonkärlek, imponerande att baka 50 sorters kakor, jag skulle inte klara två sorter. men äta gör jag. Bra gjort.

  Comment by Randiga Tråden — 2011-06-19 13:21 #

 7. Imponerande!

  Comment by Mattis — 2011-06-19 14:53 #

 8. Det var verkligen så fint som på bilderna. En fullkomligt genial idé. Jag smakade några finesser. Supergoa!
  Finessen var att folk som inte tidigare träffats direkt fick ett roligt samtalsämne. Supersmart. Superkul. Superduktigt.
  kramar från moster Karin

  Comment by Karin Dahl-Strandin — 2011-06-19 15:34 #

 9. Ojojoj, jag är mycket imponerad! Fantastiskt!

  Comment by Jessica — 2011-06-19 15:51 #

 10. Alldeles otroligt fint!

  Comment by helene — 2011-06-19 17:54 #

 11. Så läckert att jag blir mållös!
  Ett sånt kalas skulle jag vilja gå på (och baka till) :)

  Resepten ser jag fram emot!

  Comment by Annelie — 2011-06-19 19:26 #

 12. Ursäkta min gräsliga stavning… :/ Vet att recept stavas just så och inte på annat sää!

  Comment by Annelie — 2011-06-19 19:27 #

 13. Kul!
  Var det en kommunrevisor som räknade sorterna?

  Comment by Skaffaren — 2011-06-19 21:52 #

 14. Verkligen fantastiskt! Strålande originellt och väldigt charmigt! Jag skulle definitivt må illa efteråt, eftersom jag inte skulle ha vett att begränsa mig.

  Comment by Lydia — 2011-06-19 22:43 #

 15. Jag tycker det här borde kvala in i något slags rekordbok faktiskt! Vederbörligt imponerad!

  Comment by Anders — 2011-06-19 23:47 #

 16. Idag har jag nog ätit 1/3 burk prinsesskorpor själv, medan jag efterkalasröjde (och teraputiskt, när trötthetsvemodet satte in) Det var väl lite mycket. Men gott. Väldigt väldigt gott. Tack!

  Comment by Anna Kettner — 2011-06-20 1:15 #

 17. Jag är vansinnigt imponerad. Dessutom en så utomordentligt rolig idé med 50 sorter vid ett 50-årsfirande.

  Comment by AL — 2011-06-20 9:27 #

 18. Jösses! Blir helt mållös och sitter bara och dreglar framför datorn. Förstår att det var en riktig snackis under dagen och gästerna kan knappast haft problem att hitta något gott att mumsa på (snarare bara att välja vilka sorter de skulle prova). Jag är grymt imponerad!

  Comment by Linda — 2011-06-20 12:23 #

 19. […] Jag tror inte att någon tycker illa vara, om jag särskilt nämner ett bidrag, som gjorde den här festen till den succé den blev: Annas syster Kerstin anlände från Uppsala med en bil packad med kakburkar, egna samt lånade av oss och andra. Men det var inte burkarna utan innehållet som var så imponerande: Kerstin hade valt att hylla sin syster på hennes 50-årsdag genom att baka 50 olika sorters kakor. Och det var verkligen inte nödtorftigt maskerade varianter av samma kakor det handlade om. Alltsammans, smak, utseende, färg och så vidare, gjorde ett fantastiskt intryck på de församlade – alla talade om de här kakorna. Jag kan åtminstone bjuda er på bilden av dem på Kerstins blogg, här. […]

  Pingback by Enn Kokk » Dubbelt födelsedagsfirande — 2011-06-20 12:34 #

 20. Ja, vad ska man säga? Bilderna talar så alldeles fint för sig själva. Det ser fullständigt ljuvligt ut! Grattis till en väl genomförd idé! Småkakan borde verkligen få en riktig ”revival” i dina mumsiga kölvatten!

  /helena

  ps. Var chokladtårtan lika god som den ser ut? :)

  Comment by enannanhelena — 2011-06-20 12:40 #

 21. GRATTIS i efterskott! Tänk att ha en sådan BRA och DUKTIG syster!
  Hoppas ENN kan lägga ut recept på åtminstone de 20 bästa kakorna.!! Jag ”tjuvtittar” i bland på Enn´s melodikryss och där läste jag om den trevliga födelsedagspresenten.

  Comment by Hillevi Blomgren — 2011-06-21 11:51 #

 22. Till Hillevi Blomgren: Åtminstone några av Kerstins kakrecept hittar du ovan under RECEPT. Men jag håller med om att det kunde vara flera.

  Comment by Enn Kokk — 2011-06-21 16:42 #

 23. Oj,oj,oj! Så imponerad jag blir, vilket kärleksarbete!
  (Jag hittade hit från din pappas blogg.)

  Comment by Dorothea Lückner — 2011-06-21 17:32 #

 24. Wow så fantastiskt snyggt!
  Jag älskar idén och hoppas att jag får tillfälle att överraska någon med ett stort kak-kalas inom snar framtid. Femtio kanske jag inte vågar mig på, men hälften ska jag nog fixa.
  Så rolig grej att ge bort och som du säger, ett outtömligt samtalsämne.

  Comment by Maria på tid & rum i Årsta — 2011-06-21 19:25 #

 25. Jag sällar mej till skaran av beundrare här på kommentarsplats. Helt otroligt stiligt gjort, verkligen! Jag följde (via Enns blogg) bakprocessen de senaste veckorna; förstår att det måste ha blivit en hel del sena kvällar och kanske även nätter. Men det är en fantastisk idé och en syskonhyllning som är imponerande. Dom borde skriva om dej i tidningen, vettja. Strongt jobbat! :-D

  Comment by maggan — 2011-06-22 8:36 #

 26. du är inte klok kerstin (madicken)! men oj vad jag är förundrad, imponerad och hänförd över din beslutsamhet och envishet. jag får inte glömma att ta upp det med min bagarfar nästa gång jag pratar med honom. han kommer också bli imponerad.

  Comment by pernilla — 2011-06-22 19:09 #

 27. Åh, tack för alla entusiastiska kommentarer! Jag känner mig fortfarande rätt utmattad efter två veckors intensivt bakande vid sidan om jobbet och har två veckors jobb kvar innan semestern, men jag ska försöka ta mig i kragen och svara på era frågor och komma igång med fler inlägg.

  Comment by Kerstin — 2011-06-22 20:47 #

 28. Okej, jag ska försöka svara på frågorna!
  @Robert Såklart ingen gäst orkade smaka alla 50 sorterna, inte ens de som var där hela eftermiddagen och på middagen.
  @Anna-Sakletaren Jag hoppas verkligen att du tar dig igenom din farmors receptsamling! Också underbart projekt! Det finns några tips om effektivitet i nästa inlägg som kanske kan vara till någon hjälp?
  @Skaffaren Ingen kommunrevisor! Ett barn var det som räknade och skeptiskt påpekade att det inte var 50. En sån tur!
  @enannanhelena Chokladtårtan hittar du recept på här http://kerstin.kokk.se/?page_id=644 Enkel och supergod!
  @Hillevi Blomgren Några recept finns sedan förut under receptfliken i övre menyn här på bloggen. Jag ska försöka skriva ner övriga recept och publicera under sommaren, men jag jobbar ett par veckor till innan jag har semester och har inte så mycket tid just nu.
  @Pernilla Fråga din pappa hur många sorters kakor han har bakat! Vad är normalt på ett konditori?

  Comment by Kerstin — 2011-06-22 23:04 #

 29. Skriv en bok om detta projekt!

  Comment by Gila — 2011-06-22 23:20 #

 30. Tänk att ha en syster som du! Otroligt!

  Comment by Ingrid Olsson — 2011-06-23 19:13 #

 31. Cool!

  Comment by Imosa — 2011-06-27 11:04 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^