Glad bagare

3 december 2012 22:34 | Allmänt, Bilder | 22 kommentarer

Tänk vad mycket det har betytt för mig med alla er som har kommenterat mina bakverk här på bloggen, twitter, facebook och instagram, kallat mig konditor och bagare och undrat när jag ska öppna kafé och ge ut en kokbok. För den drömmen har ju alltid funnits där. Jag gjorde en väldigt lång omväg bara och pluggade på universitetet i sex år och jobbade först som arkivarie och sedan som kommunikatör inom ideella sektorn i massor av år. Men vet ni något fantastiskt? I år var året då jag tog steget, och nu jobbar jag faktiskt som bagare på riktigt! Jag jobbar på Triller Mat och Bröd i Bergsbrunna, söder om Uppsala, och det är helt fantastiskt att få lära mig all yrkeskunskap i ett så roligt hantverksyrke. Jag bakar levain och andra surdegsbröd, Linnébullar och andra bullar (och just nu tusentals lussekatter), knäckebröd, småkakor och en och annan tårta. Och så Upplandskubb, hör ni! Ett mycket speciellt bröd som inte gräddas i ugn, utan kokas i vattebad. Och när jag hade fått in tekniken att skjutsa in bröd med brödspade i stenugnarna, tänk vad stolt jag var då! Kände mig hur cool som helst. Inte James Bond-cool, men cool ändå. Jag är så tacksam över att Lotta Triller som är vd såg att jag var någon att satsa på, även om jag inte har bagarutbildning. Det låter kanske väldigt olika att skriva debattartiklar, pressmeddelanden och nyhetsbrev mot att mata surdegar, lyfta mjölsäckar på 30 kg och rundriva bröd, men en grundläggande sak är i alla fall samma vad man än jobbar med. Övning ger färdighet. Man måste göra en sak hundratals gånger för att bli skicklig på det. Det finns inga genvägar. Det gäller om man jobbar med att skriva och om man jobbar med att baka.

Glad bagare

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^