Glad bagare

3 december 2012 22:34 | Allmänt, Bilder | 22 kommentarer

Tänk vad mycket det har betytt för mig med alla er som har kommenterat mina bakverk här på bloggen, twitter, facebook och instagram, kallat mig konditor och bagare och undrat när jag ska öppna kafé och ge ut en kokbok. För den drömmen har ju alltid funnits där. Jag gjorde en väldigt lång omväg bara och pluggade på universitetet i sex år och jobbade först som arkivarie och sedan som kommunikatör inom ideella sektorn i massor av år. Men vet ni något fantastiskt? I år var året då jag tog steget, och nu jobbar jag faktiskt som bagare på riktigt! Jag jobbar på Triller Mat och Bröd i Bergsbrunna, söder om Uppsala, och det är helt fantastiskt att få lära mig all yrkeskunskap i ett så roligt hantverksyrke. Jag bakar levain och andra surdegsbröd, Linnébullar och andra bullar (och just nu tusentals lussekatter), knäckebröd, småkakor och en och annan tårta. Och så Upplandskubb, hör ni! Ett mycket speciellt bröd som inte gräddas i ugn, utan kokas i vattebad. Och när jag hade fått in tekniken att skjutsa in bröd med brödspade i stenugnarna, tänk vad stolt jag var då! Kände mig hur cool som helst. Inte James Bond-cool, men cool ändå. Jag är så tacksam över att Lotta Triller som är vd såg att jag var någon att satsa på, även om jag inte har bagarutbildning. Det låter kanske väldigt olika att skriva debattartiklar, pressmeddelanden och nyhetsbrev mot att mata surdegar, lyfta mjölsäckar på 30 kg och rundriva bröd, men en grundläggande sak är i alla fall samma vad man än jobbar med. Övning ger färdighet. Man måste göra en sak hundratals gånger för att bli skicklig på det. Det finns inga genvägar. Det gäller om man jobbar med att skriva och om man jobbar med att baka.

Glad bagare

22 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Du är så fantastisk, Kerstin! Och det är så väldigt, väldigt roligt med ditt jobb!

  Comment by Lydia — 2012-12-03 22:40 #

 2. Jag blir glad att höra att du satsar på det du tycker är roligt, att följa sina drömmar är viktigt! Jag tycker också som jag sagt tidigare att du redan är ett proffs på detta med söta bakverk, nu blir du det även på bröd! Jag tror du kommer dit du vill med bakandet och drömmen om inte så lång tid, om du inte redan är där :-)

  Comment by Benny — 2012-12-03 23:58 #

 3. Vet du en sak Kerstin – du inspirerar mig! Och du är modig.
  Eller kanske är det just ditt mod som inspirerar mig. Vågandet. Görandet. Initiativkraften. Å vad kul det är med ditt nya jobb, oavsett vad. Kram.

  Comment by Malin — 2012-12-04 7:23 #

 4. Heja Kerstin och verkligen ett varmt lycka till.
  Jag är glad att du nu beskriver vad du gör, jag har tänkt på dig sen vi sågs efter/före träningen och jag har undrat hur det gått för dig med yrkesplanerna.
  Kram/Magda

  Comment by Magdalena Berglund — 2012-12-04 8:49 #

 5. Åh, så roligt! Och modigt! Tänk att det ibland ska sitta så hårt inne att göra det där man verkligen brinner för! Hade du bott där jag bor så hade jag gjort ett reportage på en gång!

  Comment by agata — 2012-12-04 9:18 #

 6. Vi som finns nära Kerstin kan intyga, att också det bröd hon numera bakar i sitt jobb är jättegott – att hon kunde baka läckra kakor och tårtor hemma hos sig och till oss på våra bemärkelsedagar visste vi ju förut.

  Comment by Enn Kokk — 2012-12-04 9:53 #

 7. Åh Kärran! Du är bäst. Kan vi inte ses snart? Kanske du, jag och Lyrran?

  Comment by Hull — 2012-12-04 10:45 #

 8. Underbart att våga leva sin dröm! Lev & må!

  Comment by Viola_T — 2012-12-04 11:17 #

 9. Åh! Lycka till! Du gjorde mig alldeles varm inombords med ditt inlägg. Det borde inspirera andra att ta det berömda steget…

  Comment by khina — 2012-12-04 18:10 #

 10. Vilka fina kommentarer! Tack så mycket, allihop!

  Comment by Kerstin — 2012-12-04 20:48 #

 11. Men vilken grej! Vad kul!

  Comment by Mattis — 2012-12-05 20:26 #

 12. Hurra hurra hurra! För dig, dina kunskaper, ditt driv och engagemang – och för att du äntligen kommit dit du förtjänat! Och tack för att du hela tiden delat med dig av din resa till oss andra, du är en bra inspirationskälla!

  Comment by Linda — 2012-12-06 20:56 #

 13. Grattis hoppas det kommer gå bra.

  Comment by Receptbyran.se — 2012-12-07 14:05 #

 14. HURRA för det! :)

  Comment by Maria på tid och rum i Årsta — 2012-12-07 19:28 #

 15. Inspirerande att du fullföjer dins drömmar! Köpte en lussekatt från Triller hräomdagen och tyckte den smakade ovanligt bra, kanske var en du bakat med andra ord!

  Comment by Robert — 2012-12-08 20:06 #

 16. Extremt cool spårväxling! Kul när drömmar kan bli verklighet!

  Comment by Mikkis — 2012-12-11 23:40 #

 17. Helt fantastiskt ju. Man får lite extra hopp om livet liksom. Grattis och lycka till fortsättningsvis. God Jul också ifall att jag skulle glömma.

  Comment by kollijox — 2012-12-16 10:24 #

 18. Men vad underbart, Grattis! Så fint att höra att din chef vågade satsa på dig trots att du inte har utbildning, idag hör det väl till ovanligheterna att göra det, men jag anar att hon märkte din passion för baking mm och hon har nog med det den bästa bagaren.

  Comment by maria/prylodesign — 2012-12-16 15:49 #

 19. Jag lyfter på hatten och ropar HURRA!!! Nästa steg är kanske att om något år att börja titta efter något eget? Men säga vad man vill, det är skönt att vara anställd :-D

  Comment by DeBeer/Manganiatokan — 2012-12-16 17:57 #

 20. Grattis! Och grattis till din arbetsgivare! Så kul att läsa din blogg och dina bakverk och loppisfynd och annat!

  Comment by Annika — 2012-12-20 0:52 #

 21. Men åh, vad spännande! Bra grej både för dig och din arbetsgivare!

  Comment by Ulrika — 2012-12-21 20:22 #

 22. Hej!
  Jag tror just omvägen till det man passionerat brinner för, gör att man kan utvecklas ännu mer. Du kan ta bakningen till nya nivåer eftersom du binder ihop säcken med de de andra kunskaperna du har fått på universitet och arbetsliva. Du nätverkar med Instagram, bloggar och twittrar vilket ger en extra dimension till ditt nya jobb eftersom du kan dela med dig.
  God fortsättning på det nya året!
  hälsar Kinna

  Comment by Kinna — 2013-01-01 14:22 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^