Foton från förr: sommarbilder från Örerund 1969-1975

2 juni 2012 13:08 | Allmänt, Bilder, Foton från förr | 5 kommentarer

Det är ju inte vidare värst bra sommarväder idag. Inte så man har någon lust att cykla iväg på loppisrunda. Jag tänkte att vi kunde muntra upp oss med somriga bilder från min barndoms somrar i Öregrund, med mig, mina syskon, föräldrar och kusiner.

Min kusin Anna-Karin och min syster Anna i våningssängen i lillstugan juli 1969. Här är jag inte ens född. Jag föddes 13 september 1969. Anna-Karin och Anna är så söta och fina här. Den blommiga tapeten, som kanske är från 40-talet, är fortfarande kvar här. Och så våningssängen i furu med röda knoppar och sänglamporna i mässing, den där bambukäppen som vi brukade leka med och på väggen ser det ut att vara ett diplom med Dennis på och så ett kollage: Annabladet.

Anna-Karin och Anna juli 1969 i Öregrund

Jag och pappa på klipporna i Öregrund 1970.

Jag och pappa på klipporna i Öregrund 1970

Pappa med kaffepannan som han alltid kokade kokkaffe i och Anna som springer på berget i Öregrund 1970.

Pappa med kaffepannan och Anna som springer på berget i Öregrund 1970

Anna och Anna-Karin i Öregrund 1970. Så fina!

Anna och Anna-Karin i Öregrund 1970

Pappa med mig i bärstol i Öregrund 1970.

Pappa med mig i bärstol i Öregrund 1970

Mina kusiner Jerk och Anna-Karin och min syster Anna vid vår grillplats i Öregrund 1970. Champis tror jag att de dricker.

Jerk, Anna-Karin och Anna i Öregrund 1970

Jag och Anna i Öregrund 1971. Jag har en frottébikini och Anna coolaste 70-talsoutfiten med gula utställda byxor, brett svart bälte med nitar, gul t-shirt med snörning och randig stickat väst.

Jag och Anna i Öregrund 1971

Anna i Öregrund 1971

Anna och jag i Öregrund 1971

Det här är jag i våningssängen i lillstugan 1971. Det verkar som att den blommiga tapeten är övermålad med vitt, och kanske ett rött tyg som hänger som sängskydd, eller är väggen rödmålad? Och de där underbara lakanen minns jag, som såg ut som stora blå vågor! Jag har på mig någon blårandig overall eller hängselbyxa och blå stickad kofta med röda knappar.

Jag i Öregrund 1971

Min kusin Jerk och jag på grillplatsen i Öregrund i maj 1973. Jerk har på sig bruna manchesterbyxor med avvikande färg på fickorna, blå tenniströja och röd jeansjacka. Jag har på mig jeans och en blåturkosrandig jacka.

Jerk och jag i Öregrund 12 maj 1973

Jerk och jag i Öregrund maj 1973

Matti, Anna och jag i Öregrund 14 juni 1975. Det är på morgonen på Annas födelsedag och vi har pyjamas och nattlinnen på oss. Annas nattlinne är i blommig bäckebölja. Mamma hade sytt tre likadana nattlinnen åt Anna, mig och sig själv. Annas hade blått kantband, mammas grönt och jag rött. Klara har mitt nu. Här har jag dock på mig mitt blåa Marimekkonattlinne med vita prickar. Det finns fortfarande kvar och Klara har haft det. Och så har jag de röda och vita träskorna med hjärtan. De där solstolarna i vitmålat trä och blåvitrandigt tyg, vilka minnen!

Matti, Anna och jag i Öregrund 14 juni 1975

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^