Crazy Cake Lady

25 maj 2011 7:23 | 50 sorters kakor, Allmänt, Ätbart, Bakning, Bilder | 9 kommentarer

Ni vet, det finns Cray Cat Ladies, men själv är jag måhända en Crazy Cake Lady. Om ni tycker att jag har bakat mycket tårtor och småkakor förr så hör här nu. Min storasyrra Anna fyller 50 år den 14 juni, och några dagar senare ska det firas med stort kalas. Många, många människor väntas, och jag har lovat att stå för kak- och tårtbuffén. Naturligtvis skenade genast mina idéer iväg, och jag kom fram till att jag naturligtvis måste baka 50 sorters kakor och tårtor till 50-årskalaset. Jag får så knasiga reaktioner på det, som till exempel frågan om det ens finns 50 kaksorter. Men det är väl klart att det gör!

9 kommentarer

 1. Gör du sockerkringlor och ökensand?

  Comment by Ann Christin Sandlund — 2011-05-25 9:41 #

 2. Det lär det bli bland de 50 kaksorterna!

  Comment by Kerstin — 2011-05-25 20:47 #

 3. Oh la la…det var inte lite kakor…

  Comment by Gila — 2011-05-25 21:48 #

 4. Som vanligt ett under av förutseende. Men vänta bara, jag kommer kanske ifatt på upploppet =)

  Comment by Anna-Karin — 2011-05-25 22:13 #

 5. Kusin Anna-Karin, om jag ska hinna baka allting till 18 juni måste jag snart börja… Ikväll diskuterade jag för övrigt med mamma om att jag kunde baka en sån där jättestor schwarzwaldtårta med massor av marsipanrosor, som mormor brukade
  baka till sitt födelsedagskalas, och bjuda på på släktkalaset i Öregrund i augusti. Fin idé, va?

  Comment by Kerstin — 2011-05-25 22:24 #

 6. Kerstin, jag har en gång gjort en gigantisk schwarzwald – för 90 personer. Det var en bröllopstårta för vänner på dubbelbröllop, med två torn! Gissa om jag hackade nötter.

  Men det går! Och jag ser fram mot tårtkalas i Öregrund…

  Comment by Anna-Karin — 2011-05-26 13:57 #

 7. Jag ser fram mot alla femti sorterna. Jag skulle ju aldrig ge mig till att lägga mig i eller så. (Gör jag ju aldrig, i princip o dessutom funkar det lika dåligt på systern som på mig själv – vi är liksom släkt) men vill bara ödmjukt påminna om att jag gillar kardemummakaka. Allt med kRdemumna strängt taget. Och att du faktiskt tänkte ut en underbar chokladtårta till min 30-årsdag

  Underbara är vad ni är – fast ni är så små ;-)

  Comment by Anna Kettner — 2011-05-27 0:30 #

 8. Jag blir så inspirerad! Jag hopps på bilder, och ska själv ha kak- och tårtkalas i sommar när svärsonen fyller år.

  Comment by Ann Christin Sandlund — 2011-05-27 8:08 #

 9. […] Femtio sorters kakor ska bakas till min systers 50-årskalas den 18 juni, och då gäller det att sätta igång i tid. Och nu är jag igång! Vilken tur att det är långledigt, så hinner jag nog baka merparten. Det är ju bara drygt två veckor kvar, och då håller sig småkakorna i kakburkar i matkällaren. […]

  Pingback by Kerstin Kokk » Knasiga kakkvinnan slår till igen — 2011-06-02 14:58 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^