Dagens kopp: Okänd tekopp från Gefle, modell AU

15 maj 2011 10:23 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Den här hittade jag på Vaksala torg. Jag har aldrig sett dekoren förr, men det känns som en ganska sen dekor och den är stämplad Upsala-Ekeby Gefle, den stämpel som användes från 1962. Dekoren känns litet udda för att vara Gefle, tycker ni inte? Det är en mycket skarpare blå än den blå som brukade användas på Gefledekorer, och den är liksom mera distinkt och perfekt i trycket än det brukar vara. Litet tråkig just därför, på något sätt. Eftersom det fanns flera köpte jag en extra åt Benny, för jag tänkte att han nog inte hade den. Mycket riktigt hade han den inte och kände inte till den. Sådana Gefle-koppar som Benny inte känner till finns nästan inte. Här kan ni se hans samling.

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

  1. Koppen är verkligen fin.

    Comment by Randiga tråden — 2011-05-15 19:38 #

  2. Den är med andra ord namnlös för tillfället….dock har jag sett dekoren tidigare, frågan är bara om den var samma färg, ska kolla in mitt bildlager för info :-)

    Jag håller dock med om att den är otypisk för Gefles dekorer, kanske är det en restaurang-dekor, vem vet.

    Tusen tack att du köpte en extra till mig, som jag sa är det svårare och svårare att hitta nya. Jag måste nog göra ett inlägg med koppar som jag inte har, det kanske finns någon som nappar!

    Comment by Benny — 2011-05-15 21:51 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^