Det opålitliga pendlandet till trots – första gången jag inte hann till dagis före stängning

27 april 2011 20:28 | Allmänt | 3 kommentarer

Man kan tänka att det borde ha hänt både en och två gånger att jag inte hunnit till dagis före fem när det stänger, med tanke på hur ofta det är tågförseningar. Men faktum är att idag var första gången, och då har vi ändå haft barn på dagis sedan januari 2004. När jag hämtar åker jag 15.11-tåget från Stockholm, som är i Uppsala 15.50. När tåget är i tid hinner man med god marginal hämta Viggo på fritids och komma i god tid före fem till dagis så man hinner hämta grejer och prata med personalen, och de gånger som tåget varit försenat har jag ändå hunnit, eller så har mina föräldrar eller någon kompis som ryckt ut. Men idag var det stopp i tågtrafiken och först väntade jag på ersättningsbuss en timme och sedan sa de att tågen börjat rulla igen. Satte mig på 15.41 som gick ungefär 16.00, och hade det tagit normal tid hade det varit framme 16.40 och jag hade hunnit till dagis före fem. Men det är klart att det kröp fram när det hade varit stopp i trafiken, så jag ringde dagis och sa att jag inte skulle hinna och fritids och sa att jag nog skulle komma precis vid stängning 17.30. Tåget rullade in i Uppsala klockan fem, jag cyklade som en tok och var på dagis 17.18. Cyklade med Klara till skolan och kom in på fritids 17.28, två minuter innan stängning. Det är så fantastiskt trevlig och bra och förstående personal både på dagis och fritids. Aldrig att de har fått mig att känna dåligt samvete för att det tar lång tid att komma hem från Stockholm om något av barnen blivit sjuk eller om jag ringer och säger att jag kommer senare för att det är tågförsening. Alltid vänliga och uppmuntrande och det är ingen fara, ta det lugnt. Jag är så glad och tacksam över det och känner enormt förtroende för att de tar hand om mina barn på ett bra sätt!

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Hos oss är det fritids som stänger först, men då går de till det dagis där små går så skolbarnet drömmer om att bli hämtad efter 17 någon gång… Att få vara kvar till EFTER stängning vore rena drömmen för mina barn, och då hämtas de ändå mellan halv fem och fem på dagarna!

  Vad roligt det är att höra positiva ord om förskolor och annan kommunal service ibland! Innerst inne är väl de flesta nöjda med hur det fungerar men det är bara när det är dåligt som vi säger det. Mer beröm åt folket!

  Comment by Monika — 2011-04-27 20:41 #

 2. Härlig läsning!

  Comment by Helene — 2011-04-28 17:59 #

 3. Dagispersonalen vet naturligtvis att du alltid gör ditt bästa. Därför blir du väl och vänligt behandlad när sånt här händer. Jag tänkte på dig och risken för detta problem när jag hörde om förseningen på radio.

  Så roligt att dagis och skolan fungerar så bra för Viggo och Klara!

  Comment by Birgitta Dahl — 2011-04-29 13:58 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^