Min okända svarta vas fick ett syskon och visade sig vara Rörstrand

12 april 2011 7:05 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

Den här svarta vasen har jag säkert haft sedan tidigt 90-tal. Den har varken etikett eller någon synlig märkning under, och jag har alltid tänkt att den med sin litet tummade eller hamrade yta är gjord av någon okänd keramiker med egen ateljé. Så hittade jag den ljusa på Väderkvarnens antik och kuriosa, och den var etikettmärkt Rörstrand. Under den kan man se numret 110-5, eller om det möjligen är 3 på slutet. Vad fina de är ihop! Jag tycker om både den ojämna ytan och den litet rundade fyrkantiga formen som smalnar av.

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Väldigt charmiga vaser. Och den där Rörstrandsetiketten är så läcker! Har en vas med likadan etikett och hittade lite info om den på signaturer.se: ”Den här något ovanliga etiketten användes under 1950 och 1960-talet och förekom endast på föremål tillverkade vid fabriken i Lidköping. Det finns ingen dokumentation om varför den användes på vissa föremål och inte på andra. Etiketten förekom endast på bruks och prydnadsföremål tillverkade i lergods. Hur stor omfattning märkningen hade är det ingen som vet.”

  Comment by Linda — 2011-04-12 15:20 #

 2. Men åh, vilken intressant information, Linda! Tack! Jag funderade över den ovanliga etiketten. Det är mycket riktigt lergods, det ser man i den ljusa vasen.

  Comment by Kerstin — 2011-04-12 21:28 #

 3. Den svarta är verkligen läcker! Och tack för etikettinfo… Linda. :)
  /helena

  Comment by enannanhelena — 2011-04-13 23:43 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^