Designtorget öppnar i Uppsala

26 augusti 2006 19:31 | Allmänt, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Jag har länge funderat på vad det skulle bli av Järncitys gamla lokaler på Svartbäcksgatan. Det var nog ett år sedan de stängde, och det är ju bra läge på gågatan mittemot stadsbibblan. Nu är hela skyltfönstren tapetserade med reklam om vad som ska öppna i slutet av september. Det blir en minigalleria med Designtorget, klädkedjan STUK Manufaktur, Apple/Macoteket och nya kafékedjan Barista. Det låter bra, tycker jag.

Designtorget har bra sortiment. Dit kan man alltid gå och hitta något om man ska ge bort en present. Det är bra kvalitet och formgivning som känns modern, men finns både billiga och dyra grejer. Om man jämför med Uppsalas Stickspåret i Östra station, så känns Stickpåret ganska ok, men inte lika kul som Designtorget, och gamla Öster om ån känns just gammal och omodern. Det känns likadant som i mitten av 80-talet, och det är ju inte så kul.

1 kommentar »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Besök gärna Ungdesign.se på nätet, där finns det många härliga kreationer!
    Ungdesign.se kallad [udps] är designtorget och din marknadsplats på nätet, en kreativ community för ny design! (Öppnade juni-2007) Här kan du som kreatör i alla åldrar gratis visa upp dig och dina saker och få dem bedömda på galleriet, eller sälja dem här på designtorget (på Ungdesign.se). Din sida kan du använda som en egen hemsida/CV. På [udps] kan du enkelt kommunicera och komma i kontakt med andra kreatörer, uppdragsgivare, samt få information om jobb/utbildning och händelser. Vi har idag 300-600st unika besökare varje dag. Exempel på saker som visas upp och säljs är design, kläder, teckningar, mode, uppfinningar, foton mm.

    Comment by [udps] — 2007-09-17 10:20 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^