Fuzzy-felt – som flanellograf fast omvänt

23 mars 2011 22:58 | Allmänt, Bilder | 3 kommentarer

Blev påmind om flanellograf i en kommentar på twitter, och då måste jag ju visa de här! Fuzzy-felt. Som flanellograf, fast omvänt. Inte hade jag koll på det, men när jag läser på visar det sig att Fuzzy-felt började tillverkas 1950. Det finns så mycket bra från 50-talet! Den med Nalle Puh och den med bondgården fick jag när jag var liten och lekte massor med. Den med sagotema har jag köpt på tradera för ett par år sedan. Klara gillar dem mycket.

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

  1. Vilka trevliga leksaker. Dessa har jag varken haft själv som liten eller sett någon annanstans. Kul att du visade…

    Comment by Khina — 2011-03-24 20:40 #

  2. De två som jag hade är inköpta i England. Det syns på prislappen, och jag har ett minne av att det var så. Osäker dock på vem som köpte dem. Kanske min mamma på någon jobbresa.

    Comment by Kerstin — 2011-03-24 20:52 #

  3. Den med sagotema som jag köpte på tradera för några år sedan står det dock på flera språk på asken, bland annat svenska. Alltså måste den ha sålts på den svenska marknaden. Gissar dock att den är senare än mina som jag hade när jag var liten.

    Comment by Kerstin — 2011-03-24 20:54 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^