Första sexårskalaset

20 mars 2011 22:55 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 4 kommentarer

På fredag fyller Klara sex år, och då ska hon ha kalas med sina kompisar, men idag hade vi kalas med släkten. Klara hade särskilt beställt att jag skulle baka rosa maränger, men jag hade också bakat bullar, svartvinbärsmacaroner, kolasnitt, chokladkolasnitt, kaffekakor, mummakakor och chokladtårta. Ni ser, gym-Kerstin är fortfarande kak-Kerstin.

Jag är dock litet besviken över att macaronerna blev så fula på ytan den här gången. Jag fattar inte. Jag har alltså bakat macaroner massor av gånger, ända sedan 90-talet faktiskt, då jag brukade baka det till Kafé Mumrik, och har rätt bra snits på det. Men den här gången syntes den rivna mandeln på ytan, trots att jag skållat och skalat mandeln kvällen innan och låtit torka ordentligt innan jag malde på mandelkvarn. Jag får väl testa att köpa mandelmjöl istället. Trist bara, eftersom jag gillar att mala på mandelkvarn. Goda blev de i alla fall som vanligt.

När födelsedagsbarnen hade fikat klart började hon bygga födelsedagslegot.

4 kommentarer

 1. […] Men redan nu hade dottern, Kerstin, bullat upp efter all sin avsevärda förmåga: rosa maränger, bullar, svartvinbärsmacaroner, kolasnitt, chokladkolasnitt, kaffekakor, mummakakor och chokladtårta, allt hembakat förstås. Ta er en titt här! […]

  Pingback by Enn Kokk » Födelsedagskalas för Klara, sex år — 2011-03-21 12:35 #

 2. Ååh vilket härligt fikabord. Ååååh!

  Comment by Matilda — 2011-03-21 17:10 #

 3. Det fikabordet….jo man tackar!!! Lovely!

  Comment by Gila — 2011-03-21 22:10 #

 4. Så mycket gott! Nu bara måste jag testa att göra de där macaronerna!

  Comment by Linus — 2011-03-22 21:22 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^