Fredag i köket

4 augusti 2006 23:40 | Allmänt | 1 kommentar

Med småbarnsliv blir det inte så mycket avancerad matlagning, trots att både jag och Bo är mycket matlagningsintresserade. Men idag ansträngde vi oss verkligen. Till lunch ville jag göra något med bondbönorna från trädgårdslandet, men Viggo ville ha Carbonara. Det blev en kompromiss. Barnen fick pasta och bacon med parmesan som de älskar, och till mig och Bo lade jag till kokta bondbönor, sallad, lökblast, färska champinjoner och vinaigrette, så det blev en ljummen sallad. Det var gott.

Inspirerade av restaurangbesöket i onsdags blev det persiskt till middag. Vi har flera persiska eller orientaliska kokböcker hemma. Jag testade att baka ett persiskt bröd som heter nane barbari, som man penslar med yoghurt och strör på sesamfrö. Otroligt gott. Bo lagade en gryta med lamm och olika kryddörter, en persisk sallad med gurka och tomat, och försökte göra förrätten som vi åt på restaurangen, mastomosir. Det är enligt uppgift yoghurt med iransk vitlök, men det här smakade inte som på restaurangen. Vi hade turkisk matlagningsyoghurt, men förrätten på restaurangen smakade gräddigare, mera åt gräddfil. Vi måste ta reda på exakt vad man ska använda.

1 kommentar

  1. Jag såg just på en dansk sida att de sålde ”HVIDLØG VILD (TØRREDE) (MOSIR)” från Iran. Den ska ”udblødes i vand, knuses og blandes med yoghurt” vilket kan förklara att den var så finfördelad i yoghurten.

    Comment by Bo — 2006-08-05 0:11 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^