Tips om badrumsrenovering för retrointresserade

18 februari 2011 20:31 | Allmänt, Formgivning och arkitektur, KF | 5 kommentarer

Gustavsbergs porslinsmuseum ger ut en ny bok med titeln Muggar och ställ – En berättelse om Gustavsbergs sanitetsporslinsfabrik. Boken handlar om epoken 40-60-tal ungefär. I pressmeddelandet skriver de också att museet har producerat en liten enkel sanitetshistorisk utställning, där de bland annat visar ett antal ”muggar och ställ” av varierande ålder och utförande. Denna utställning får betraktas som en förövning till en framtida satsning på sanitetshistorisk utställning på museet. Säkert kan både boken och utställningen vara till stor nytta för den som vill renovera ett badrum från de här decennierna tidstypiskt.

5 kommentarer

 1. Jag är mycket förtjust i en del av det Gustavsberg gjorde för badrum/WC. I huset i Öregrund är både tvättställ och toalett ur en gustavsbergskollektion, och de liksom mycket annat i det här utrymmet – bland annat golvet – går i olika nyanser av blått.

  I badrummet på Idrottsgatan är ett par av väggarna kaklade i mörkblått, men där har jag arbetat med vita kontraster (badkar, tvättställ, toalettstol och två av väggarna). Tvättstället och toalettstolen var ur samma gustavsbergsserie som vi har ute på landet.

  I samband med stamrenoveringen blev vi tvungna att byta ut toalettstolen mot en ny IFÖ, men det stora härliga gustavsbergstvättstället lyckades vi rädda kvar, dock nu försett med ny kran.

  Comment by Enn Kokk — 2011-02-19 12:29 #

 2. Jag skulle säga att det är förskräckligt att ni inte har den fina originalinredningen från 60-talet kvar i badrummet, utan 80-90-talsinredningen som jag inte gillar alls. Men bra att du och mamma gillar det.

  Comment by Kerstin — 2011-02-19 13:55 #

 3. Fast du borde känna din far och hans absoluta egensinne bättre. Det är jag som har detaljer och färger både i badrummet i Öregrund och det i Uppsala, i det senare fallet framför allt före den senaste, påtvingade renoveringen. Jag är inte den som sneglar efter vad som passar eller inte passar in efter en viss stilepoks normer – för mig gäller mer den kombination av form, färg och funktion som jag själv gillar.

  Comment by Enn Kokk — 2011-02-19 20:02 #

 4. javisst e4r det underbart med fmalij- be5de biologisk och icke-biologisk se5 att se4ga. c5h, fint att du kommer hem till Sverige! Var i Sverige kommer du vara de5? Skulle vara trevligt med tre4ff tycker jag :)

  Comment by Maverick — 2014-08-24 12:50 #

 5. Articles like these put the consumer in the driver seat-very imtproant.

  Comment by Yirda — 2015-11-20 7:54 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^