Söndagmiddag som på femtiotalet

6 februari 2011 9:52 | Allmänt, Ätbart, Bilder, Formgivning och arkitektur | 4 kommentarer

Förra söndagen lagade jag en söndagmiddag som på femtiotalet, inspirerad av ett tema om femtiotalsmat i Meny i P1. Det blev mycket lyckat och gästerna var nöjda och jag dokumenterade allt. Det var bara det att sedan krånglade min mobil som börjar bli gammal och skraltig. Det gick inte att ladda över bilderna och jag surade över det. Men efter litet pillande med minneskortet fick jag liv i det igen, och idag är det ju söndag igen, så nu får ni se!

Till förrätt serverade jag räkcocktail, och jag är mycket nöjd över att jag kom på att servera det i tekoppar istället för i cocktailglas. Fint i Blå Eld, eller hur? Varmrätten bestod av söndagskyckling lagad i gryta på spisen med hasselbackspotatis, gräddsås, svartvinbärsgelé och inlagd gurka. Middagen avslutades med brylépudding.

Den här veckan handlade det om sextiotalsmat i Meny. Lyssna på det också! Särskilt roligt är det med ett inslag ur arkivet där Moa Martinson talar hatiskt om alla utländska nymodigheter på matfronten, som hon bara tycker är konstigt trams.

4 kommentarer

 1. Roligt att ni provar en äkta retromeny. Å de blev ju jättefint med Blå Eld. Vi, här hemma, lagar alltid söndagsmiddag och äter i matsalen varje söndag. Bra inspiration får man i Köksalmanackorna från tiden.

  Comment by Khina — 2011-02-06 21:23 #

 2. Tjusigt!

  Comment by Eli — 2011-02-07 8:08 #

 3. Åh, nu blev jag hungrig… :)
  Jättefina bilder och maten såg väldigt god ut. Blev sugen på att göra lite egen inlagd gurka.

  Comment by Linda — 2011-02-07 10:42 #

 4. Tycker jag känner igen det där från barndomen… t om det stora blå fatet har mamma kvar hemma. Den maten håller än idag och börjar nog bli modern igen:)

  Comment by Cinna — 2011-02-08 21:42 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^