Nästan en julduk

5 januari 2011 16:17 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 5 kommentarer

Jag läser på bloggar, Twitter och Facebook om folk som är less på julen och städar bort den. Inte jag. Adventssakerna åker fram till första advent, luciatåget till lucia och julgran och allt julpynt natten till julafton. Sedan får det vara kvar till Tjugondag Knut. Men man kan ju byta juldukar litet, så man hinner använda dem alla. Den här åkte på köksbordet idag, och det är väl egentligen ingen julduk, men känns så i färgerna. Fint till de röda och den blå julljusstaken också. Femtiotalsjul!

5 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Ah, där är ju duken som jag har en bit av. Snyggt med ljusstakarna i rött och blått till!

  Comment by Eli — 2011-01-05 22:53 #

 2. Du håller lika hårt på traditionen som jag ser jag. Inte bara därför utan för att man måste ju hinna njuta av allt det vackra julpyntet. Duken var ju jättesnygg å passar verkligen till jul. Allt måste inte vara tomtar…

  Comment by Khina — 2011-01-06 1:10 #

 3. Här hemma hinner man knappt tugga i sig sista sillbiten på julaftonen innan julpyntet är inne i garderoben igen ;-)
  Ha ett gott nytt Kerstin!

  Comment by Farbror Sid — 2011-01-06 7:54 #

 4. @Eli Jag har funderat en del på den där typen av tryck, som verkar ha gjorts i metervara med kvadratiska rutor, och som man kunde klippa och fålla på olika sätt. Här är det alltså tre i rad som en löpare, men jag har ju massor av små 50-talsdukar som bara är en kvadrat. Men hur var de tänkta och användes då? Duk, servett eller kanske tallriksmellanlägg?
  @Khina Ja, jag håller på traditionen, för jag gillar det. Men folk får göra precis som de vill. Det bekymrar inte mig. Man kan strunta i att fira jul, köpa all mat och kakor färdigt eller gå helt in för julen, bara man gör det man trivs med. Själv älskar jag att städa ordentligt, baka och laga massor av mat själv och ha riktig gran. Folk får ställa fram granen flera veckor före jul också, men då är det kanske inte så konstigt om de tröttnar på granen direkt efter julhelgen.
  @Farbror Sid I garderoben? Haha, där får inte mina julsaker plats. Jag har en hel flyttkartong med julsaker, och så en separat låda med adventssaker. Det är viktigt med ordning och reda, så att man hittar allt.

  Comment by Kerstin — 2011-01-06 10:37 #

 5. Här finns det två bananlådor med julpynt + ett par kassar med julgranskulor och elljusstakar… Så jag håller med om at man får byta pynt ett par gånger under veckorna så man hinner njuta av allt fint.

  Comment by Linda — 2011-01-06 16:49 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^