Bland det bästa med att vara julledig är att jag hinner lyssna så mycket på P1

5 januari 2011 11:40 | Allmänt, Lyssnar på | 3 kommentarer

Visst lyssnar jag en hel del på P1 annars också, både direkt från radion och på webben, men när man går hemma och är ordentligt ledig är det en annan sak. Dels att jag hinner lyssna på så mycket mer, förstås. Men också att det bästa och trevligaste sättet faktiskt är att lyssna samtidigt som jag håller på med något praktiskt i köket eller tvättstugan. För mig i alla fall. Jag lyssnar mest koncentrerat då, och även om det är fantastiskt bra att kunna lyssna på webben och podda så tycker jag på något sätt att det känns som en rikedom att ha tid att lyssna i realtid direkt från radion. Särskilt när det är från min fina Tivoli med så bra ljud, en Tivoli Radio Model Two med Subwoofer i Classic Walnut.

Jag har hört massor av bra radioprogram de senaste veckorna. Igår lyssnade jag till exempel på en del i Tendens temavecka När blir man vuxen, Samtalet: Visst blir man vuxen! Mycket intressant, hela temaveckan. Obs har just nu ett tema om barndomen som idé, som ni också borde lyssna på. Ett annat program som jag lyssnade på med stor behållning var Kulturradions intervju med Käbi Laretei. Dels var det ett mycket intressant samtal om hennes liv, men för mig är det även så njutningsfullt att höra hennes språk när hon bryter på estniska när hon pratar svenska. Det påminner mig om min farmor, och ger en sådan trygghetskänsla. Jag tycker att det är så vackert.

Radiolyssnande idag då? Just nu lyssnar jag på Vem vill vara barn hela livet? Jag vill heller inte missa porträttet av Yvonne Lombard, en av 50-talets mest älskade komedienner, eller Barnkulturradions favoritfigurer: Thomas Funck. Det var en så tråkig nyhet att han har gått bort. Tänk vad jag älskade mina skivor med Kalle Stropp och Grodan Boll när jag var liten. Det finns förresten en alldeles underbar och knasig film från 1956, Kalle Stropp, Grodan Boll och deras vänner. Det köket borde ni femtiotalsvänner spana in!

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Också jag och din mamma lyssnade på det intressanta och välgjorda programmet om och med Käbi Laretei. Jag har alla hennes böcker och har också läst dem. Många av dem har jag skrivit om – recensionerna finns på min blogg, under Kulturspegeln, Böcker.

  Jag har också träffat henne några gånger, även hört henne spela live. En gång, en nyårskväll, deltog vi båda i ett TV-program. Jag var där för att för svensk TV-publik berätta om min estniska flyktingbakgrund.

  Sen blev det dans, och jag dansade en dans med henne…

  Comment by Enn Kokk — 2011-01-05 12:48 #

 2. Jag instämmer. Som hemarbetande har jag förmånen att lyssna väldigt mycket på P1. Idag lyssnade jag på porträttet av Yvonne Lombard, men också på programmet om Erland Josephson. Och det bästa är att jag kan lyssna igen, om jag skulle ha missat något. Jag gör nämligen också en massa annat i köket. Programmet om Laritei måste jag kolla om det går på webben.

  Comment by Ann Christin — 2011-01-05 17:41 #

 3. Lyssnade också på programmet om Erland Josephson. Mycket intressant.

  Comment by Kerstin — 2011-01-05 18:04 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^