Barnböcker från förr: Snuffe sjukhusgrisen

29 december 2010 11:07 | Allmänt, Barnböcker från förr, Bilder, Läser | 6 kommentarer

Vad jag gillar med Snuffe sjukhusgrisen? Färgerna, Evelinas rutiga klänning, att den är så knasig, att Evelina säger Godmorgon, sömntutor och sötnosar. Boken är skriven av Hilding Pawlo, med illustrationer av Kerstin Hedenby, och utgiven på Folket i bilds förlag 1969.

6 kommentarer

 1. Mer känd är kanske skådespelaren Toivo Pawlo. Hilding Pawlo var hans tvillingbror. Han har gett ut fler barnböcker, men den här är nog den enda vi hade hemma.

  Själv tycker jag att också illustrationernas färgskala är särpräglad, faktiskt originell.

  Comment by Enn Kokk — 2010-12-29 11:53 #

 2. Snuffe var nog min favorit – jag hade många Gyllene böcker, men som sagt var den i top ten. Just för att den var så lekfull och egentligen opedagogisk och teckningarna är nästan mera konst än barnbok!
  Mitt exemplar är sedan länge borta med bilderna har jag kvar i huvudet!

  Comment by ann-christin lindgren — 2011-02-22 12:06 #

 3. […] i Göteborg. Jag fyndar inte böcker, jag fyndar klänningar. Däremot fyndade min kollega ”Snuffe sjukhusgrisen” i Hotell Gästis monter. Där kan man tydligen få en gammal bok om man fyller i en enkät. Och min […]

  Pingback by Sjukhusgrisen och Galagobananas | Bokhora på bokmässa — 2011-09-25 9:58 #

 4. […] Snuffe sjukhusgrisen […]

  Pingback by Kerstin Kokk » Retrobloggutmaning: Mitt retrozoo — 2012-05-16 6:48 #

 5. Hej Snuffe sjukhusgrisen är skriven av min mans farfar och var samtidigt min mammas favoritbok. Vi kan tyvärr inte hitta den. Finns det någon möjlighet att köpa ditt ex eller vet du ngnstans jag kan få tag i ett ex?

  Skulle bli jätte glad för svar.
  Mvh Sofie Pawlo

  Comment by Sofie Pawlo — 2015-01-23 16:26 #

 6. Hej Sofie! Det var roligt att höra! Tyvärr vill jag inte sälja boken. Det är en av mina favoritböcker. Men jag sökte på Tradera och såg att ett ex legat ute till försäljning i december, men inte blev såld. Här: http://www.tradera.com/item/341216/221237815/snuffe-sjukhusgrisen Du kanske kan kontakta säljaren och fråga om den fortfarande är till salu? Lycka till!

  Comment by Kerstin — 2015-01-25 12:47 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^