Högst upp i julgranen sitter en svärm av fåglar

25 december 2010 10:22 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Årets julgran, inköpt på Torbjörnstorg och hemsläpad av mig i ett snöoväder någon vecka före jul. Jag är riktigt nöjd med den, och granar är allvarliga grejer för mig. I år skippade jag glittret helt. Det glittrar så fint av alla kulor. I stort sett är det bara pynt från 50- och 60-talet som jag köpt på loppis och tradera. Det nordiska flaggspelet har jag haft i många år, men flaggspelet med signalflaggor köpte jag på en antikmässa i höstas. Julgransbelysningen är en Luma i originalkartong från 1957. Det är så roligt att den är daterad. Den är ursprungligen inköpt 3/12 1957 på Kooperativa Föreningen Solidar i Malmö! Naturligtvis sitter en svärm av fåglar i toppen av granen.

2 kommentarer

  1. Det roliga är att trots att jag inte lägger ner samma energi och tanke på julgransprydnader så är det rätt många likheter med vårt pynt och ditt – nordiskt och svenskt flaggspel, lite fåglar och halmgrejer. Men sen har jag moderna ljus och glitter (fast det brukade jag inte ha när jag bestämde själv över granen). Och så en hel bunt garntomtar förstås.

    Comment by Lisa — 2010-12-30 18:29 #

  2. […] vissen och hängig, och igår var det ju Tjugondag Knut. Allt 50- och 60-talspynt är nedpackat. Fåglarna i toppen av granen också. Men de får komma fram i påskriset i vår som […]

    Pingback by Kerstin Kokk » Fåglarna fick inte sitta kvar i grantoppen längre — 2011-01-14 18:02 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^