Upplandskubben färdigbakad!

22 december 2010 19:40 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 2 kommentarer

Jag kämpar på med det sista jobbet innan jag blir julledig, men jag passade på att baka upplandskubb under tiden, som ska stå ganska länge i ugnen. Förr i tiden gräddade man kubb i vattenbad på spisen, men det är enklare att grädda i en gryta med lock i ugnen. Jag brukar alltid baka det till jul, och nu står det och svalnar och doftar så härligt av råg. Sedan skär man det i fyra kvartar som skivas.

2 kommentarer

  1. Åh, det där ser spännande ut! Vilket recept använder du?

    Comment by agata — 2010-12-22 22:49 #

  2. Det finns i alla upplagor av KF:s Vår kokbok utom den senaste. Det är inte svårt men ska gräddas 1,5 timme. Jag brukar göra dubbel sats i en stor gryta. Man måste ha en gryta med lock utan plastdetaljer eftersom den ska vara i ugnen.

    Comment by Kerstin — 2010-12-23 0:11 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^