Jag väntar litet med alla 50- och 60-talstomtarna

15 december 2010 7:07 | Allmänt, Bilder | 4 kommentarer

…men luciatåget har jag plockat fram i alla fall. Alla utom den enarmade stackarn har jag gjort själv för många år sedan. Min mormor gjorde sådana här luciatåg, och vi hade ett hemma när jag var liten. Enarmade stjärngossen köpte jag på loppis här om året. Till jul får de sällskap av alla de andra.

4 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Det var jag som gjorde Lusse- och tomtetågen med hjälp av ”träkroppar”. Jag har mina kvar och plockar fram de varje jul. Borde snygga till dem före jul faktiskt. De blir lite slitna. Mormor gjorde också tomtar. Men det var med flirtkulor och annat helt hemmagjort. Din mamma gjorde sitt lussetåg och tomtegäng hemma hos oss en allhelgonahelg, när du var liten.

  Comment by Karin Dahl-Strandin — 2010-12-15 9:04 #

 2. Jag ska plocka fram mina nu, jag har liknande som jag har haft i alla år.

  Comment by Randiga Tråden — 2010-12-15 9:23 #

 3. Aha, det var du, moster Karin. Det kan jag tänka mig! Fin tradition i alla fall. De första av mina, de med glasull som hår, gjorde jag nog i gymnasiet. De med garnhår något senare. Det är så läskigt stickigt med glasullen. En av stjärngossarna behöver ny strut och de behöver nya stjärnstavar.

  Comment by Kerstin — 2010-12-15 10:14 #

 4. Jag väntar också lite innan jag tar fram psyketomtarna.

  Comment by Paula — 2010-12-16 20:47 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^