Alla dessa luciafiranden

14 december 2010 17:24 | Allmänt, Bilder, Videoblogg | Inga kommentarer

Så där. Nu är sista luciafirandet för året över. Förra onsdagen var det lucia för föräldrarna på Viggos skola 16.30, med efterföljande fika som man skulle ha med själv. Jag släpade fikat med mig fram och tillbaka till jobbet i Stockholm för att hinna. På fredagen gick Viggos klass lucia för andra klasser på skolan och Klara sjöng med dagis på ett servicehus. I eftermiddags var det luciafirande på dagisgården med alla avdelningar klockan 14.30, och jag fick hämta Viggo på fritids vid tvåtiden. Jag jobbade hemma för att hinna. Sedan var det mera sång inne på avdelningen och de bjöd på fika. Det är så klart svårt att hitta en bra tid för sånt här, för de små barnen orkar inte om det är för sent, samtidigt som det blir väldigt krångligt att hinna när det är så tidigt på dagen. Jag tycker nog att det har varit bättre när det har varit tidigt på morgonen som det var på dagis för en del år sedan. Men framför allt tycker jag att förskolan borde kunna planera den här typen av aktiviteter som föräldrar ska vara med på för hela året, så att man får reda på det många månader i förväg. Vad skulle kunna vara hinder för att göra det? Skolan har ju inlagt för flera år i förväg vilka datum det är skolavslutning på kommunens hemsida. För många av oss lägger ju in möten och konferenser många månader i förväg som vi deltar i på jobbet.

Det här luciafirandet på dagis var förresten det sista. Nästa lucia går ju Klara i förskoleklass på Domarringen. Bäst som vanligt var

Sätt dig på bocken
och håll mig i rocken
sen så rider vi bort i galopp
till pepparkakskungen
men då blir du tvungen
att lova att ej äta kungen opp!

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^