Köket är en fotbollsfri zon

27 juni 2006 21:18 | Allmänt, Lyssnar på | 4 kommentarer

OK för att Bo kollar fotboll på TV i vardagsrummet massor. Trist ibland om det är något annat jag vill se, men jag överlever. Men igår när vi skulle äta middag hade han bytt kanal på radion i köket så att fotbollen var på. Det är totalt oacceptabelt. I köket lyssnar man på P1. Alltid. Bo gav med sig.

4 kommentarer

 1. Jag håller med dig. I köket lyssnar man bara till P1. Utom på söndag förmiddag då man lyssnar på P2 när de sänder Klingan och slipper därmed högmössan i P1.

  Comment by Kristina Strömberg — 2006-06-27 22:27 #

 2. Nej nej nej, i köket lyssnar man på Rix FM eller NRJ eller något annat flåspoppigt…dvs om fina Alva bakar eller steker pannkakor eller något. Jag märker direkt när hon har haft något för sig i köket, för då är ovan nämnda radiokanaler inställda. Stön, säger jag förstås.

  Comment by Jenny — 2006-06-28 8:55 #

 3. Jag är det man förr kallade radiot. P1 står på dagarna i ända, framför allt i köket. På söndagsförmiddagarna, efter ”Godmorgon världen”, slår jag över till P2 och ”Klingan”, inte b a r a för att slippa högmässan utan också för att jag gillar world music. På lördagsmorgnarna lyssnar jag på P4, först – mest som bakgrund till morgonsysslorna – på ”Ring så spelar vi”, sen – och då får jag inte störas – på ”Melodikrysset”.

  Jag löser ”Melodikrysset” men sänder aldrig in svaret. Sist la jag dock ut hela det rätta svaret på min blogg, http://enn.kokk.se – med resultatet att en massa människor, som sökte svaret på något de inte själva klarade, hamnade på min blogg. Den här gången sökte de mest, vem som sjöng ”En mun är hälften av en kyss” – svaret är här ”Meta” (Meta Roos).

  På ”Klingan” följer på söndagarna i P2 visprogrammet ”Felicia”, som också är hörvärt. De dagar det är min tur att laga mat (vi lagar mat varannan dag), måste jag då gå till Konsum, om vi ska få nån mat. Ytterligare ett problem är att ”Felicia” fortsätter under Ekot i P1, och det är Birgitta nästan aldrig beredd att missa.

  Det leder mig till det problem Kerstin tar upp: hur gör man, om intressena inte sammanfaller? Mitt recept är tolerans och generositet. Vi anstränger oss verkligen att tillgodose varandras önskemål. Ibland, när Birgitta under fotbolls-VM har velat se någon match i TV, är det enkelt: Jag går till ett annat rum och gör något annat – som du vet, är jag lika ointresserad av sport som du. Men ibland kan man ju faktiskt kompromissa. Så jag tycker att du, om det nu verkligen är viktigt för Bo att få lyssna på en fotbollsmatch och den äger rum under måltidstid, då kan låta honom få göra det en liten stund i köket.

  Comment by Enn Kokk — 2006-06-28 11:12 #

 4. Hrm, när jag lagar mat och är ensam i köket så lyssnar jag på vad jag vill. När maten är klar kan man byta kanal, det är ingen dramatik med det när Italien spelar mot Australien.

  Comment by Bo — 2006-06-28 16:06 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^