Ibland är det mest bara vardag

23 november 2010 19:38 | Allmänt, Bilder | 3 kommentarer

och väldigt litet loppisrundor. Mest att peppa barnen att orka gå hela vägen till och från dagis och fritids, fast det är mörkt och snön piskar i ansiktet. Att bli glad när man går där i blåsten med Viggo och han frågar vad jag har ätit till lunch, när jag har frågat honom detsamma. (Han åt ”ris och nånting”. Jag åt på Grill med Lydia och Anton. Det var faktiskt inte vardag. Äter nästan alltid matlåda.) Att peppa Viggo att orka göra läxan fast man är trött, och fast man måste skriva om en sport man gillar fast man inte gillar någon sport. Att göra Klara lycklig genom att göra Darth Vader-pasta (svart spaghetti) med bacon och broccoli, och att toppa den med ädelost åt mig själv. Att hon får ha den väldigt rosa pasta-vad_nu_redskapet_kan_heta. Att Klara plötsligt lutar sig mot mig vid matbordet, kramar mig och säger: Du gör den godaste maten i hela världen, mamma! Att gå och lägga sig tidigt varenda kväll flera veckor i rad för att jag bara hostar och är trött. Att Klara vaknar ena natten, och Viggo nästa, fast det var år sedan de slutade vakna på nätterna. Men jag är väldigt nöjd med att jag gjorde storstädning av köket i helgen inför jul. Så där noga med allt, till och med taket. Minns hur mamma brukade skura taket i köket när hon julstädade när jag var liten. När julen närmar sig vill jag hinna ägna mig åt bakning och matlagning. Då är det skönt att ha storstädningen gjord så jag bara behöver göra vanlig veckostädning. Men nu tycker jag att vi bestämmer att hostan tar slut. Jag vill sätta igång att simma.

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Vilken härlig liten ”berättelse” Kerstin!! Skönt att fånga alla småsaker i vardagen – det är ändå det som är det stora i livet!
  Hoppas verkligen du blir kvitt hostan till slut… min satt i typ en månad innan den gav sig..

  Comment by Erik — 2010-11-23 20:23 #

 2. Vad härligt det måste vara, att få höra att man är världens bästa kock! (kokk:)
  Hur gör du darth vader-pastan? Karamellfärg?

  mvh helena

  Comment by enannanhelena — 2010-11-25 18:36 #

 3. Nej, det finns svart pasta att köpa. Den är köpt på något Coop Forum i Uppsala.

  Comment by Kerstin — 2010-11-25 18:44 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^