Örjan Keramik, vad är det?

14 november 2010 10:15 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 4 kommentarer

Igår såg jag det här fatet inne på Emmaus. Köpte det inte, men blev litet nyfiken på etiketten som det stod Örjan på, och så en riddare i rustning. Sökte litet, men hittade bara en tråd på Precis en sån, och det är ingen som vet något av substans. Där fanns dock en annan etikett som det står Örjan Keramik på, som verkar senare.

4 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Jag googlade lite snabbt och hittade Örjan Johansson på Höganäs Keramik http://www.hoganaskeramik.com/web/hoganaskeramik.nsf/se/formgivare_orjan_johansson . Du har säkert redan stött på honom i ditt letande, men jag tipsar i alla fall.

  Comment by MalligaMallan — 2010-11-14 10:53 #

 2. Ja, det står om honom på diskussionsforumet Precis en sån, men att det knappast kan vara han, för han är alldeles för ung. Det här fatet är nog 40-50-tal. Örjan Johansson är född 1944, och kan knappast ha gjort någon keramik förrän på 60-talet tidigast.

  Comment by Kerstin — 2010-11-14 11:41 #

 3. Hehe. Jag tänkte nåt åt det hållet, men placerade fatet på 70-talet och tänkte att kaaaanske han hunnit göra det som väldigt ung.

  Men icke :)

  Comment by MalligaMallan — 2010-11-14 16:42 #

 4. Teorin är att detta är ett varumärke, någon fabrik har tillverkat keramik åt någon butikskedja eller flera, kanske ett lågprissortiment. Resonemanget är det samma som med ”Glory keramik” som troligen tillverkades av Upsala-Ekeby eller ”Lidabruk” som tillverkades av Rörstrand för EPA (Turitz & Co).

  Comment by Benny — 2010-11-14 21:50 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^