Som en mänsklig sköld mot snön

9 november 2010 18:06 | Allmänt, Bilder | Inga kommentarer

När jag hade varit på jobbet i mindre än en timme ringde de från skolan och sa att Viggo blödde väldigt mycket näsblod, så det var bara att packa ner datorn och ta tåget hem och hämta honom. När jag kom till skolan hade han precis gått till matsalen för att äta lunch, så jag fick hämta honom där. Gamla matsalen som jag själv åt i under mina sex första skolår. Det mesta är sig likt. Men inte hette det Restaurang Lyckan när jag var liten. Sen traskade vi hem tillsammans, medan snöfallet tilltog. Så fick Viggo ligga nedbäddad i soffan och ta det lugnt och kolla på film medan jag satt bredvid och jobbade. Vi eldade i öppna spisen och hade det mysigt. Hämtade Klara litet tidigare än jag brukar eftersom det snöade så mycket, och jag vet hur jobbigt det brukar vara att gå hela vägen hem i mörker och snö vid femtiden. Jag fick agera mänsklig sköld och gå framför Klara så att snön inte skulle piska henne i ansiktet. När vi kom hem sa vi åt Viggo att komma ut i snön med oss, och så gjorde vi en snölykta. Till föga nytta visade det sig, för det var omöjligt att lyckas få ljuset att brinna i blåsten och snöyran. Men barnen var glada i snön i alla fall. Jag var mest frusen och blöt.

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^